La UESC importa talent africà perquè arribin a ser professionals del bàsquet

El projecte compleix la sisena temporada i inclou la formació esportiva i acadèmica dels jugadors


  • Comparteix:

El club de bàsquet UESC fa sis anys que té en marxa un programa per becar jugadors joves africans que arriben a la ciutat que està donant molts bons resultats. El club santcugatenc detecta joves talents, els forma esportivament i els escolaritza perquè puguin arribar a tenir una oportunitat en el bàsquet professional. El màxim exponent d'aquest programa és Ladji Coulibaly, que va arribar de República democràtica de Mali a Sant Cugat, i aquesta temporada ja ha debutat a la Lliga ACB, màxima categoria estatal, amb el Baxi Manresa. Cugat Mèdia s'ha endinsat en aquest projecte de la mà del director tècnic de la UESC, Dani Fernández, i de Josue Oku de República Democràtica del Congo el darrer integrant d'aquest projecte.


Juguen a Sant Cugat i viuen a Rubí

Aquesta iniciativa va sorgir a través de la Fundació Serge Ibaka i la col·laboració amb el Baxi Manresa per crear el 'programa becats africans'. El club manresà pagava el trànsfer del jugador i d'aquesta manera tenia tots els seus drets. El club del Bages li cedia el jugador a la UESC, que era qui s'ocupava de la seva formació esportiva i acadèmica. Esportivament, tots aquests jugadors juguen amb la UESC, però viuen i van a l'escola a Rubí. Concretament, els jugadors viuen a casa del director tècnic de la UESC, Dani Fernández, que els acull al seu pis perquè la seva aclimatació sigui més ràpida.

Sis anys formant jugadors

En aquests sis anys han passat molt jugadors arribats de diferents països de l'Àfrica, com Christ Vainqueur Bonazebi del Congo, que ara mateix juga al Gimnasia Comodoro argentí. Del Senegal va arribar Sergio Pereira, que ara disputa la lliga del Canadà, i Mousa Samba, que la temporada passada va jugar amb el CB Tarragona a Copa Catalunya. De Mali, Brehima Traore està esperant per anar a jugar a l'Argentina. I el cas més exitós és el del malià de 16 anys Ladji Coulibaly, que està jugant al Baxi Manresa a l'elit del bàsquet estatal.

L'últim jugador que ha arribat gràcies a aquest programa és Josue Oku, de 13 anys i provinent de República Democràtica del Congo. Ell, però, és el primer esportista arribat de l'Àfrica que els drets són exclusius de la UESC, ja que s'ha fet a través de la mateixa fundació del club. Oku explica a Cugat Mèdia que la seva aspiració és "ser professional del bàsquet, persegueixo aquest somni".

Ladji Coulibaly durant el dia del debut amb el Baxi Manresa

Ladji Coulibaly durant el dia del debut amb el Baxi Manresa / Foto: Baxi Manresa Joaquim Alberch

El director tècnic de la UESC, Dani Fernández, es mostra satisfet pel rendiment del projecte tant a nivell esportiu com social.




Josue Oku

Estic molt content de jugar a la UESC i espero arribar a ser professional.

Dabi Fernández

Estem molt contents de la progressió dels jugadors en aquest projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.