Venç, però no convenç

La UESC guanya 64-60 al Canet amb més patiment del previst. Els santcugatencs estan a punt de desaprofitar un avantatge de 14 punts, però aconsegueixen la segona victòria com a locals de la temporada.

La Unió Esportiva ha estat a punt de veure els seus fantasmes. Quan juga de local, l'equip de Manel Blanco nota massa la pressió d'exercir com a favorit en el partit, i al final sempre acaba patint més del compte. I, tot i que semblava que el partit contra el Canet no seria així, ha acabat com tots els que els vermell-i-negres juguen a casa: desitjant que s'acabés el temps el més aviat possible. Aquesta vegada, però s'ha celebrat la victòria.
Com sempre, els homes de Manel Blanco han sortit molt entonats al partit, amb un parcial de 9 a 0 que ha donat mostres d'un i altre equip, i la seva posició a la classificació. La UESC, un equip de mitja-baixa taula, amb un joc una mica imprecís però efectiu. El Canet, cuer, sense idees en atac. Una dinàmica que s'ha allargat fins la mitja part, amb un marcador indiscutible: 40-26 a favor dels santcugatencs.
Però, com sempre, el tercer quart ha estat decebedor. Els visitants han començat a fer punts mentre la UESC s'ha quedat encallada, amb manca d'idees en atac. La fi del tercer quart ha deixat el Canet a només 8 punts dels locals, i en l'últim quart els homes de Manel Blanco han vist com les diferències es reduien. Els propis jugadors santcugatencs reconeixen que un dels problemes greus de l'equip és el retorn després de la mitja part, com explica el capità Dani Salvat.

Dani Salvat

Entrem refredats després de la represa; per sort, avui no hem hagut de lamentar una derrota

Aquest cop, però, no s'ha hagut de lamentar la derrota, i tot i el patiment dels últims dos minuts, on els visitants s'han acostat al marcador, la victòria ha estat pels santcugatencs. El 64 a 60 final deixa la UESC amb bones sensacions per visitar la setmana vinent el Blanes, un equip de la part alta de la classificació i primer rival que va sortir derrotat del PAV 2.