El CN Terrassa B només aguanta mitja part davant la UESC femenina

El conjunt femení de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) fa un pas més cap a Primera Catalana després de superar amb comoditat (69-43) el CN Terrassa B. La primera meitat ha estat sorprenentment igualada tenint en compte la diferència a la classificació entre ambdós equips, però al tercer quart les d'Enrique Rodríguez han passat a l'acció. Un augment en la intensitat defensiva i un millor percentatge d'encert ha provocat un parcial de 17-0 en els vuits primers minuts, encarrilant la 21a victòria de la temporada.

No tots els partits es poden guanyar per 50 punts. Aquesta idea ha estat inculcada per Enrique Rodríguez a les seves jugadores després que hagin demostrat al llarg de la temporada el seu gran poder, i en el partit d'aquest dissabte la frase ha tingut més sentit que mai. La UESC s'ha encomanat del ritme farragós del partit durant la primera meitat, i si bé hi havia opcions clares de cistella, la pilota semblava que no volia entrar. Les vermell-i-negres s'han mogut en percentatges més baixos dels habituals durant els dos primers quarts, fet que ha provocat un marcador sorprenentment baix al descans , 27-22. Les tres darreres possessions de la primera meitat han donat l'avantatge de cinc punts a les locals, i amb el descans pel mig, la tònica del matx ha canviat per complet. La UESC ha sortit molt més endollada en defensa, augmentat la intensitat en les línies de passada i en els rebots, i en atac han millorat en la circulació de pilota i, sobretot, en l'encert. Això ha provocat que les visitants no anotessin fins a dos minuts pel final del tercer quart, i en aquell moment la UESC ja havia trencat el partit. La distància ja superava els 20 punts, i malgrat la insistència del CN Terrassa, el darrer període ha estat un pur tràmit per arribar al 21è triomf consecutiu en 21 partits de temporada. El tècnic de l'equip santcugatenc, Enrique Rodríguez, ressalta la reacció de les seves jugadores.

Enrique Rodríguez

L'equip ha reaccionat, hem aconseguit ser al descans cinc amunt, aquests són partits que cal gestionar i guanyar.

Amb aquest triomf la UESC inicia el tram decisiu de la temporada amb optimisme i amb la il·lusió d'assolir l'ascens anhelat a Primera Catalana. El següent partit es presenta com un dels més complicats abans no acabi la temporada, a la pista de l'Escola del Carme.