La UESC surt desdibuixada a pista i acaba perdent contra el Lluïsos de Gràcia

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) masculina cau per primera vegada en places de promoció de descens després de perdre (61-71) contra un rival directe en el grup 2 de Copa Catalunya, el Lluïsos de Gràcia. Els santcugatencs han pagat massa car un inici nefast, i malgrat remar per provar d'eixugar la distància assolida als compassos inicials, els de Marc Guillem han acabat perdent. Els vermell-i-negres encaixen la 11a derrota, quarta en cinc partits de la segona volta.

El Lluïsos de Gràcia havien preparat el partit del pav 1 de la Rambla del Celler amb una recepta que s'ha executat amb precisió. Els barcelonins han aplicat una defensa zonal des del primer minut, impedint la intervenció en el joc dels homes interiors de la UESC, les posicions on els santcugatencs comptaven amb més superioritat a prop del cèrcol. De fet, Marc Guillem ja ha començat a preveure les dificultats que tindrien els seus jugadors amb el 0-10 inicial, un parcial que els de Sant Cugat han arrossegat tot el partit.

Malgrat els insistents temps morts de Marc Guillem, el seu equip no ha millorat prou les seves prestacions com per poder apropar-se als visitants. De fet, malgrat aturar la sagnia inicial, els Lluïsos han seguit mostrant-se més precisos que el seu rival, arribant a dominar per 14 punts i sense deixar superar de la barrera dels 10 al descans (25-35). D'una manera similar al partit del cap de setmana passat, els de Guillem han tocat la tecla adequada al descans i han sabut imprimir més intensitat en defensa a la represa. De la mà de Lluís Curto els santcugatencs han escurçat distàncies, si bé l'encert ofensiu seguia sent massa irregular.

Els visitants han abusat del tir exterior, però han tingut l'encert adequat en les possessions clau. La UESC, de la seva banda, no ha sabut aprofitar els moments oportuns per acabar de posar la por al cos als Lluïsos que, liderats des de la serenitat pel base Víctor Pla, s'ha acabat enduent el triomf. El tècnic de la UESC, Marc Guillem, destaca la defensa visitant com a clau.

Marc Guillem

Ens han plantejat que no conectéssim amb els interiors, i el fet que no ho poguéssim fer ens ha precipitat una mica.

La UESC cau per primera vegada aquest curs en places de promoció de descens, i el cap de setmana que ve visita la pista d'un altre rival directe, el Gavà.