El primer Santcu femení, 'un grup de dones valentes i amb orgull', celebra 50 anys

L'Ajuntament ha homenatjat aquell grup de pioneres que "van acceptar un repte que en aquella època semblava impensable"


  • Comparteix:

Presentació dels 50 anys de futbol femení al Sant Cugat FC / Foto: Lali Puig - Ajuntament

Presentació dels 50 anys de futbol femení al Sant Cugat FC / Foto: Lali Puig - Ajuntament

El Sant Cugat FC suma mig segle de futbol femení. Ho ha celebrat aquest dilluns, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, en una trobada a la sala de plens de l'ajuntament on el president de l'entitat, Llorenç Santasusagna, ha recordat com el 1971 'un grup de dones valentes i amb orgull van decidir crear un equip femení a la primera lliga catalana, la Copa Pernod''. Ara, el Santcu compta amb set equips femenins amb 130 jugadores; és el desè club de Catalunya amb més llicències femenines.

"Nosaltres volíem jugar a futbol, i vam acabar complint el nostre somni", ha recordat Milagros Rodríguez, una de les pioneres de fa 50 anys, que ha participat de la trobada, acompanyada d'altres companyes d'equip. Santasusagna ha celebrat com aquestes dones "van acceptar un repte que en aquella època semblava impensable" i que va portar l'esport femení a Sant Cugat. Des de l'Ajuntament han agraït el paper de totes les entitats que aposten per l'esport femení. ''Seguirem treballant incansablement per la igualtat entre homes i dones, volem ocupar totes les institucions", ha subratllat l'alcaldessa, Mireia Ingla.

El president de la Fundació de la Federació Catalana de Futbol, Pere Guardiola, ha fet un repàs de com les llicències femenines creixen cada any. "El 2017 hi havia 11.375 llicències, i la temporada del 2019-2020 se'n van registrar un total de 14.059", ha celebrat. Actualment hi ha 66 clubs amb una dona com a presidenta i un total de 880 equips femenins.


Llorenç Santasusagna

Unes noies que fa cinquanta anys, van començar amb una sèrie de sacrificis socials a jugar a futbol, i que avui en dia gràcies a elles, i que la societat ha anat evolucionant, avui en dia el futbol femení gaudeix un altre tracte, d'una altra notorietat, té uns altres valors i és un goig poder veure jugar el futbol femení.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.