El SantCu empata al camp del Júpiter i es veu penalitzat per la falta de gol

Els vermell-i-negres sumen un punt i ja acumulen cinc jornades sense conèixer la derrota

El primer equip masculí del Sant Cugat Futbol Club ocupa la segona posició de la taula / Foto: Cugat Mèdia

El primer equip masculí del Sant Cugat Futbol Club ha empatat (0-0) davant el Júpiter a la quinzena jornada del subgrup B de Primera Catalana de futbol. El partit, que ha estat molt igualat, s'ha pogut decantar als instants finals a favor dels d'Oriol Alcázar, però no han sabut aprofitar les ocasions clares de gol per endur-se els tres punts de la Verneda. Els santcugatencs sumen cinc partits consecutius sense conèixer la derrota, fet que segueix mantenint les aspiracions a obtar per l'ascens a la nova Tercera RFEF.

Els santcugatencs han sortit al terreny de joc amb la intensitat que exigia el matx, però no han acabat de dominar el primer període davant el Júpiter, un equip que ocupa la penúltima posició a la classificació i que no havia sumat cap victòria en les darreres quatre jornades.

Els d'Oriol Alcázar han avisat primer amb una ocasió al minut dos de partit, però el conjunt grisgrana, lluny d'arronsar-se, s'ha refet encadenant possessions llargues i arribades a l'àrea contrària que, en més d'un instant, han posat l'ai al cor als santcugatencs. Malgrat aquestes jugades aïllades, els vermell-i-negres han tornat a portar l'ofensiva del partit i han disposat d'ocasions evidents per poder obrir la llauna. Una d'elles al minut 22, quan s'ha rematat una pilota al pal a la sortida d'un córner.

Abans d'arribar al descans, el Júpiter ha tornat a gaudir d'una oportunitat clara per avançar-se gràcies a una acció a pilota aturada, però el conjunt local s'ha topat amb una brillant actuació del porter del Sant Cugat, Guillem Nadal. Tots dos conjunts han mantingut les seves aspiracions ofensives, però s'ha arribat al descans amb empat en el marcador.

A la represa, el partit s'ha refredat tot i que tots dos conjunts han seguit tenint oportunitats per estrenar el marcador. El tècnic del Sant Cugat, Oriol Alcázar, conscient de la situació, ha implementat variacions a l'esquema tàctic amb l'objectiu clar de controlar la possessió i aconseguir amplitud amb els laterals, però no s'ha evidenciat una millora fins als instants finals.

El Júpiter, que afrontava el matx amb la necessitat d'aconseguir sumar els tres punts, ha apujat l'aposta ofensiva i, al minut 75 de partit, Alpha Brahim Barry ha tingut una nova ocasió de gol. Ha estat a partir d'aquest instant quan el partit s'ha trencat i el Sant Cugat ha tingut les dues ocasions més clares del partit. La primera, al minut 89, quan Arnau Benet ha provat un xut que ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria de Rafa Leva. Un minut més tard, al 90 de joc, Simón Basanta ha errat una rematada amb el porter pràcticament abatut.

El tècnic, Oriol Alcázar, ha ressaltat la igualtat predominant en el matx i ha valorat positivament l'empat, que "manté les aspiracions d'ascens" dels santcugatencs.

A la propera jornada el Sant Cugat Futbol Club rebrà la visita del Mollet, que ocupa la sisena plaça a la taula classificatòria.

Oriol Alcázar

Crec que les ocasions més clares per guanyar el partit les hem tingut nosaltres, especialment en els minuts finals. L'empat ens fa deprendre de nosaltres mateixos i seguirem treballant. Ens queden tres finals.