Tot a punt perquè la #ChampionsforPedrito sigui un dia 'perfecte' i d''emocions fortes'

El partit solidari es juga aquest dissabte i permetrà cobrir els costos de les teràpies del Pedro, que pateix la síndrome de Coffin Siris


  • Comparteix:

La campanya solidària ChampionsforPedrito surt al camp aquest cap de setmana, després de molts mesos de preparació. Pedro té 4 anys i pateix una malaltia molt rara, la síndrome de la Coffin-Siris. La recaptació d'aquest partit ajudarà a finançar les necessitats del nen i aconseguir un gos terapèutic. La iniciativa, impulsada pels pares de Pedrito, Pablo Amantini i Guillermina Marquina, compta amb el suport i participació de personalitats del món de l'esport. El partit solidari es juga aquest dissabte a porta oberta, a les 18 h al camp municipal de l'Hospitalet i es podrà seguir per XALA i les televisions locals. A més, a partir de les 16 h, hi haurà activitats per a tothom i, qui vulgui, podrà col·laborar en la recaptació.

#ChampionsForPedrito s'ha convertit en un moviment soldiari i s'espera que aquest partit solidari sigui un gran espectacle. Més enllà del partit, la ciutadania ha volgut aportar el seu gra de sorra i, durant aquests mesos, s'han organitzat diverses activitats i iniciatives per ajudar en la recaptació. Per exemple, des de l'escola del Pedro, el Gerbert d'Orlhac, s'ha organitzat una xocolatada solidària i la venda de pulseres pels alumnes més gran i que ha aconseguit recaptar un total de 1.500 euros. També, un torneig de pàdel solidari ha sumat 5.000 euros més.

Aquest dissabte, els assistents al partit també podran fer la seva aportació. A més, s'han fet subhastes de samarretes i botes de jugadors, es venen samarretes de la campanya a la botiga solidària de la web i s'accepten donacions per compte bancari.

El partit solidari i la resta d'aportacions ajudaran als pares de Pedrito a cobrir els costos de les seves teràpies i necessitats. Una d'aquestes necessitats és un gos terapèutic de la raça Australian Cobberdog. Guillermina remarca que un gos terapèutic és molt beneficiós, ja que "els transmet molta calma" i, pel Pedro, serà "un suport diari i un company per a tota la vida". D'altra banda, com a família, els ajudarà a "estar més tranquils" perquè els pot "anticipar crisis d'epilèpsia o una amnea". Els pares del Pedrito van apuntar-se a una llista d'espera per poder aconseguir un gos terapèutic, però quan els hi va tocar, no van poder assumir-ho. Ara tornen a estar en llista d'espera i, gràcies a Champions For Pedrito, no hauràn de tornar a deixar passar la oportunitat.

La malaltia de Pedrito: Síndrome de Coffin-Siris

Pedrito té quatre anys. Quan va néixer no respirava, el van reanimar i el van portar a l'UCI. Va estar ingressat quatre mesos i, durant aquest temps, li van fer diverses proves i li van diagnosticar la malaltia minoritària síndrome de Coffin-Siris, una discapacitat intel·lectual sindròmica d'origen genètic. Hi ha diversos graus i ell té un grau sever. Aquesta malaltia li provoca diverses dificultats com, per exemple, trastorn alimentari, problemes al cor i motrius.

Els metges també els hi van dir que Pedrito no podria caminar mai. Així i tot, els pares han treballat i, amb teràpies, Pedrito ha aconseguit caminar. Ara, el Pablo i la Guillermina volen seguir treballant pel Pedro i derruint barreres, pel seu fill i per molts altres infants que pateixen la síndrome de Coffin-Siris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.