Jonatan Giráldez (entrenador Barça): 'Ja podem dir que els nens i nenes tenen referents femenins'

L'entrenador i tres jugadores han protagonitzat el col·loqui 'Dona i futbol', dins de la celebració dels 50 anys del Sant Cu femení


Temes relacionats

La importància dels referents en l'esport femení: 'Com pots somiar allò que no saps que existeix?' ( 5/abr/22)

Les pioneres del Sant Cugat FC femení presideixen l'últim acte de celebració dels 50 anys de la seva fundació (29/oct/21)

Fem 50, la lluita per reivindicar el futbol femení del SantCu (28/jun/21)


  • Comparteix:

El col·loqui s'ha celebrat al camp de futbol de la ZEM Jaume Tubau / Foto: Cugat Mèdia

El col·loqui s'ha celebrat al camp de futbol de la ZEM Jaume Tubau / Foto: Cugat Mèdia

El futbol femení d'elit ha fet parada a la ZEM Jaume Tubau, aquest divendres, amb el col·loqui 'Dona i futbol'. La xerrada ha anat a càrrec de les jugadores del filial del FC Barcelona Júlia Bartel i Esther Laborde, així com de l'entrenador del primer equip del Barça femení, Jonatan Giráldez, i de la jugadora i entrenadora del SantCu femení, Elisabet Romero. L'acte, conduït per la periodista Begoña Villarrubia, està emmarcat dins del programa Fem 50, que commemora el 50è aniversari de la secció femenina de l'entitat.

"Un acte com aquest és el dona visibilitat al futbol femení", ha exclamat Giráldez, durant el seu torn de paraula. L'entrenador assegura que, en relació amb l'esport femení, la situació actual "és completament diferent de la de fa deu anys" i celebra que, avui, "ja podem dir que els nens i nenes tenen referents femenins". Després d'haver aconseguit, enguany, la Lliga, la Copa i la Súper Copa, Giráldez assegura que "encara hi ha marge per millorar el rendiment esportiu" i ha recordat que el seu objectiu és "provocar il·lusió perquè la gent torni".

La migcampista i exjugadora del SantCu, Júlia Bartel, ha recordat els seus inicis al futbol, quan havia de jugar en equips masculins perquè no n'hi havia d'altres. "No tingueu por d'apuntar-vos, no us ho penseu més", ha dit a les nenes que s'estan plantejant jugar a futbol. "El futbol femení ha crescut molt i, si millorem unes quantes coses, encara serà millor", ha dit.

La defensa santcugatenca Esther Laborde, per la seva banda, ha assegurat que ella va saber que volia ser futbolista el primer cop que va veure el seu germà jugar, el seu primer referent. A cinc anys els seus pares ja l'havien apuntat a un equip i a ells els agraeix que sempre l'han animat i l'han acompanyat en tot.

Finalment, la capitana del primer equip del SantCu i entrenadora del club, Elisabet Romero, ha posat èmfasi en el fet que "entre els nens i nenes s'estigui normalitzant que les dones poden ser igual o més bones que els homes, i que aquestes esdevinguin referents".




Júlia Bartel i Esther Laborde

El futbol femení ha crescut molt i encara pot millorar molt. Els títols que està guanyant el Barça ajuden a créixer l'esport femení.

Jonatan Giráldez

Tot el que sigui promocionar i donar veu a les jugadores és positiu, i l'acte d'avui n'és una mostra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.