El SantCu tanca un any d'intens homenatge a les pioneres del futbol femení del club

Una rua per la ciutat i un dinar commemoratiu amb la nova samarreta, acte destacat de l'aniversari


  • Comparteix:

Imatge de la celebració del Fem 50 del SantCu / Foto: Ajuntament

Imatge de la celebració del Fem 50 del SantCu / Foto: Ajuntament

El Sant Cugat Futbol Club ha tancat aquest dissabte el FEM 50, un any d'intens homenatge a les primeres integrants del futbol femení dels anys 70 de l'entitat. Una rua, que s'ha iniciat a la ZEM Jaume Tubau i ha finalitzat a l'Hotel Sant Cugat, amb un dinar ha posat el punt final a més d'una desena d'actes per commemorar aquesta efemèride. El dinar ha servit per presentar en societat la nova samarreta de la secció femenina i també s'ha fet entrega, per part de les pioneres del club, d'una samarreta d'aquell primer equip a l'entitat. Un acte que ha estat presidit per l'alcaldessa, Mireia Ingla, acompanyada del regidor d'Esports, Francesc Carol, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, l'entrenador del primer equip del FC Barcelona, Jonathan Giráldez, entre d'altres personalitats. Més de 160 jugadores del club han assistit a l'acte que també ha reconegut el paper dels patrocinadors.

El SantCu ha volgut posar en valor el paper referent del primer equip femení de l'entitat, nascut als anys 70. Unes jugadores que havien d'amagar-se moltes vegades i patir discriminacions perquè estava mal vist que les noies juguessin a futbol segons han comentat algunes d'aquestes pioneres al dinar de germanor. És per aquest motiu que el club ha reconegut de juny de 2021 fins el dia d'avui aquesta importància aportació a l'esport català d'aquest grup de jugadores.

El club vermell-i-negre té 160 integrants amb vuit equips i per a la nova temporada s'augmenta fins els 175 amb nou equips i d'aquests el de nova creació, el cadet-juvenil C. El president del SantCu, Llorenç Santasusagna, ha ressaltat que aquest FEM 50 és "un homenatge a totes aquestes jugadores i també una manera de reivindicar el futbol femení a la nostra ciutat".






Llorenç Santasusgana

Aquestes pioneres del futbol femení del SantCu són un referent de l'esport català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.