Jana Fernández (FCB Femení): 'Tenim una espina clavada de la final de l'any passat'

La jugadora del Barça ha reivindicat la importància de parlar de salut mental, cosa que diu haver-la ajudat molt després d'estar un any lesionada


  • Comparteix:

Jana Fernández, jugador del FCB Femení, durant l'acte a Sarsa Volkswagen Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Jana Fernández, jugador del FCB Femení, durant l'acte a Sarsa Volkswagen Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Jana Fernández, jugadora del Futbol Club Barcelona Femení, ha vingut a Sant Cugat en un acte organitzat per Sarsa Volkswagen Sant Cugat que ha reunit més d'un centenar d'aficionats, i ha parlat sobre la situació actual de l'equip, i també del futbol femení en general. En primer lloc, ha celebrat la consecució del títol de lliga explicant que creu que 's'estan fent les coses molt bé', i després s'ha centrat a parlar sobre la final de la Champions, que jugaran el 3 de juny a Eindhoven i que l'equip l'afronta amb moltes ganes: 'Tenim una espina clavada de la final de l'any passat', especialment, ha dit, pel gran desplaçament d'aficionats culers que hi va haver. De fet, esperen aquest cop poder celebrar-ho amb l'afició.

Aquesta, a més, ha estat una temporada especial per a la jugadora del Barça, que va tornar fa poc als terrenys de joc després d'estar-ne un any allunyada a causa d'una lesió en la qual es va trencar els lligaments creuats del genoll dret. Ha assegurat que va ser un dels moments més difícils de la seva vida i ha reivindicat parlar sobre salut mental perquè en el seu cas va ser "molt dur" i li va ajudar molt poder parlar-ho amb especialistes. Fernández ha recomanat que "qualsevol persona que ho necessiti, que demani ajuda, que no tingui por a fer-ho".

Durant l'acte, també ha reivindicat la normalització que a poc a poc s'està vivint amb el futbol femení, tot recordant que a ella de petita li va tocar escoltar alguns "comentaris lletjos", sent una nena quan jugava al futbol amb nens. Tot i que també ha criticat que per a alguns equips de primera el futbol femení és una "secció oblidada", considera que si els clubs hi apostessin més seria molt beneficiós per a tothom ,i així, s'aconseguiria una lliga femenina molt més igualada.

Com a curiositat, també ha parlat sobre el projecte de la Kings i la Queens League de Gerard Piqué i encara que diu no haver-la seguit massa, ha assegurat que per la temporada entrant, que començarà d'aquí poc, segur que diverses companyes del vestidor la seguiran ara que s'inclou la lliga femenina.

Finalment, sobre el que segurament serà el tema estrella de l'estiu per al club, Jana Fernández s'ha mullat i ha confirmat que a ella, com a aficionada del Barça, li agradaria que tornés Leo Messi.


Jana Fernández

Una temporada de menys a més individualment, i en l'àmbit d'equip estem ara optant per una Champions i hem guanyat la lliga. Crec que s'estan fent les coses molt bé i s'ha de continuar treballant per arribar a Eindhoven i endur-nos el títol, i tant de bo puguem aixecar el títol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.