Junior, Mira-sol, Penya Blaugrana i Sant Cugat Esport voten demà la reforma del futbol base


  • Comparteix:

La FCF vol remodelar l'estructura del futbol base català

La FCF vol remodelar l'estructura del futbol base català

Els quatre clubs de futbol de la ciutat, Sant Cugat Esport, Junior, Penya Blaugrana i Mira-sol voten demà dissabte la proposta de reestructuració del futbol base de la Federació Catalana de Futbol a l'INEFC de Barcelona. Els quatre clubs difereixen sobre la proposta de remodelació de categories de base. Junior, Penya Blaugrana i Mira-sol Baco es mostren a favor del canvi, mentre que el Sant Cugat Esport n'és contrari en alguns punts.

Bàsicament, la proposta de la FCF afecta a la categoria aleví, on es pretén passar de l'actual format de futbol 11, a jugar en format de futbol 7. A més, es fomentaria la pràctica de l'esport per damunt del caràcter competitiu. Per al Sant Cugat Esport, el més taxatiu, aquesta proposta no només perjudica l'estructura i economia dels clubs, sinó també el propi desenvolupament dels jugadors. Ho exposa el responsable del futbol base, Joaquim Garcia.

SCE - Joaquim Garcia

La patr d'evolució dels nanos creiem que queda tallada, perquè es retarda dos anys



El Junior coincideix en la dificultat de gestió que això suposa, però veu amb bons ulls la reducció del caràcter competitiu al futbol base. Ara bé, per un dels responsables, Javi Pérez, l'ideal no és ni futbol 11 ni futbol 7.

JUNIOR - Javi Pérez

Ho veig força bé, però crec que s'hauria d'adaptar la categoria aleví a futbol nou, perquè així hi hagués una progressió.




Pel que fa al Mirasol, veu difícil la reestructuració de les categories, però igual que el Junior, és partidari de fomentar el caràcter didàctic de l'esport de base. Ho explica el responsable tècnic Jordi Gómez.

MIRASOL - Jordi Gómez

Pels nanos és positiu, però a nivell organitzatiu pot ser un caos.



I per últim, la Penya Blaugrana, que aposta clarament pel format de futbol 7. En parla el president de l'entitat.

PENYA BLAUGRANA - Josep Maria Félez

Hi ha moltes avantatges tant pels nens com per l'organització.



La proposta també vol reestructurar les categories actuals eliminant la Divisió d'Honor i la Preferent. Les noves divisions serien Primera, Segona, Tercera i Quarta. Tots els clubs de Catalunya tindran dret a vot amb la presència del Sant Cugat Esport, Junior, Mira-sol Baco i Penya Blaugrana Sant Cugat dissabte a partir de dos quarts d'onze en primera convocatòria i a les onze en segona a l'INEFC de Barcelona



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.