Els periodistes Àlex Castells i Jordi Sunyer enalteixen el format del futbol anglès


  • Comparteix:

Els periodistes de TV3 Àlex Castells i Jordi Sunyer han lloat el futbol anglès com un model d'èxit tant esportiu com econòmic i social. Els autors del llibre 'We are the catalans', presentat aquest divendres a la Casa de Cultura de Sant Cugat, han coincidit en què les millors prestacions que ofereix el futbol professional anglès atrau jugadors catalans que hi veuen més possibilitats que en el futbol estatal. A l'acte, dirigit pel periodista de Cugat.cat Joan Garcia, també ha assistit el jugador del Rubí Jan Lladó, que va jugar durant sis mesos al Tamworth de la cinquena divisió anglesa.

'We are the catalans' és el resultat dels viatges que Àlex Castells i Jordi Sunyer han fet a Anglaterra per viure com a aficionats el futbol anglès. Un trajecte que els ha convençut d'un ideari de joc, segons els autors, exitós. I és que tant Castells com Sunyer han coincidit a ressaltar que el futbol d'Anglaterra, malgrat no destacar més que altres competicions a nivell tàctic o tècnic, sí ho fa en altres aspectes com la intensitat, la cultura, la passió i, sobretot, que els màxims responsables saben vendre un producte atractiu per a l'aficionat. D'altra banda, el llibre assegura que per un futbolista jugar a Anglaterra és sinònim de tenir més opcions per arribar a l'elit. Mentre que a Espanya només hi ha dues lligues professionals el futbol anglès compta amb quatre categories.

El llibre que s'ha presentat avui a Sant Cugat, 'We are the catalans', explica la història i experiències de diversos jugadors catalans que s'han aventurat a provar sort en el futbol anglès. Alguns dels exemples són Oriol Romeu, Ignasi Miquel, Hèctor Bellerin, o l'entrenador Robert Martínez, entre d'altres.

El periodista Jordi Sunyer explica que l'objectiu del llibre és mostrar el futbol anglès mitjançant les experiències d'aquests futbolistes catalans.

Jordi Sunyer

La idea és donar una visió global del futbol anglès a traves dels seus ulls. És un futbol que atrau però voliem que ens expliquessin ells què és el que té el futbol anglès.


L'altre autor del llibre, Àlex Castells, assegura que tot i que el futbol anglès no és el millor en quant a tècnica i tàctica, és qui millor sap vendre el seu producte.

Àlex Castells

Aquest és el gran secret de la Premier. Són els millors venent el seu producte. No tenen el millor futbol però fan que ho sembli. Qualsevol partit de la lliga anglesa sembla atractiu.


El futbolista del Rubí Jan Lladó, que ha competit durant sis mesos amb el Tamworth, anima a viure una experiència d'aquest tipus tot i les dificultats que comporta.

Jan Lladó

La gent que sàpiga que no és fàcil. Hi ha coses que es fan molt dures com la família, els amics o l'idioma. Són coses que s'han de passar perquè al final ho gaudeixes.


Tot i el model del futbol anglès, tots dos periodistes han coincidit a destacar la Bundesliga, lliga alemanya, com la lliga del futur. La presentació del llibre 'We are the catalans' ha tingut lloc a la Casa de Cultura de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.