Holanda acaba l'ICUP en cinquena posició i Escòcia ho fa en setè lloc

Emoció en l'Holanda-Argentina pel cinquè i sisè lloc / Font: ICUP

Holanda fa bons els pronòstics i venç Argentina (2-1) pel cinquè i sisè lloc de la Copa Intercontinental de futbol 7 per a persones amb lesió cerebral, mentre que Escòcia protagonitza una patida victòria contra els Estats Units (4-3) per acabar en setena posició del torneig. Aquesta tarda hi ha la gran festa final del torneig, amb la disputa del tercer i quart lloc entre Rússia i Irlanda i de la gran final, que jugaran Brasil i Ucraïna.

A la matinal d'aquest jornada, la darrera de l'ICUP, Escòcia i Estats Units han disputat un partit en què hi ha hagut de tot. Si en primera instància eren els escocesos els que s'avançaven per tres gols en només 10 minuts, els nord-americans no s'han rendit i han arribat a posar el 2 a 3. Ara bé, els escocesos no s'han vist superats pels nervis i han acabat tancant el matx amb un quart gol, tot i que l'emoció ha durat fins al final amb el tercer gols dels Estats Units a tres minuts pel final. Així, Escòcia conclou l'ICUP en setena posició i els estatunidencs ho fan en vuitè lloc.

El partit pel cinquè i sisè lloc, les places nobles per aquells equips que no van passar la ronda de quarts, ha estat igualat i també tingut altes dosis d'emoció. Un dels equips més potents, Holanda, ha suat de valent contra una voluntariosa Argentina, que ha colpejat primer amb un gol de Eloy Rugrin, que s'ha vist igualat abans del descans mitjançant Lars Conjin per Holanda. Quan semblava que el partit anava abocat a la pròrroga, Rick Rodenburg ha transformat un penal que donava el cinquè lloc de l'ICUP als neerlandesos.

I aquesta tarda arriben els plats forts, la traca final del torneig. A partir de dos quarts de sis Rússia, vigent campiona paralímpica però que no podrà disputar el títol, jugarà pel bronze amb la revelació, Irlanda. I dues hores més tard, la gran final. Dos models oposats, dues maneres diferents d'entendre el futbol que combatran per alçar-se amb el títol. La fantasia i màgia del Brasil contra el rigor i la disciplina d'Ucraïna. El desenllaç, a partir de dos quarts de vuit de la tarda a la ZEM Jaume Tubau.