Els derbis entre el SantCu i el Junior, un frec a frec farcit de gols i rivalitat


  • Comparteix:

Imatge d'un derbi entre el SantCu i el Junior disputat a la ZEM Jaume Tubau / Font: Martín Fernàndez

Imatge d'un derbi entre el SantCu i el Junior disputat a la ZEM Jaume Tubau / Font: Martín Fernàndez

Les primeres plantilles del Sant Cugat Esport i el Junior s'han enfrontat, històricament, en cinc ocasions i els gols i les polèmiques han estat en l'ordre del dia. El balanç d'aquests cinc duels directes registra dos triomfs blau-i-negres, dos empats i una única victòria vermell-i-negre.

Dels derbis es diu que són els partits que tots els jugadors volen jugar, però de ben segur que la rivalitat entre el SantCu i el Junior es viu d'una manera especial i intensa, tant dins com fora del camp. De fet, les imatges i els resultats ho avalen. El primer va ser la temporada 2009-10, tot i que en el futbol base ja s'havien trobat en les diferents categories. En aquell duel, el Junior es va imposar (1-0) per la mínima amb una diana de José Antonio.




El partit de tornada d'aquella temporada és, fins el moment, el derbi més transcendental dels cinc que s'han disputat entre els dos equips. El matx arribava en l'última jornada de lliga i amb els locals, el Sant Cugat Esport, jugant-se el descens de categoria a la Segona Territorial. Un gol del vermell-i-negre Ángel va salvar els mobles per un conjunt que, aleshores, entrenava José Luis Duque.




L'any següent, el Junior va dominar de principi a fina la Primera Territorial, però el SantCu va ser un dels pocs equips que li va robar punts. En l'anada, al feu blau-i-negre el matx va acabar amb empat a dos gols, però el reguitzell d'expulsions i l'actuació de l'àrbitre van tacar un partit net i farcit de rivalitat. Fins a cinc homes van abandonar el camp abans d'hora, tres visitants i dos locals.



En el partit de tornada, el Junior va sumar tres punts vitals per assolir l'ascens de categoria. Pol Barceló i Coke van certificar el triomf visitant.




El darrer matx entre blau-i-negres i santcugatencs també va ser el paradigma del que són aquest duels. Quatre gols i una expulsió per a cada bàndol. Un partit dels que fan afició i que, aquest diumenge, viurà un nou episodi.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.