L'Handbol Sant Cugat resisteix les envestides del Joventut Handbol Mataró i s'endú un triomf de prestigi

L'Handbol Sant Cugat estrena la segona volta amb una victòria farcida d'ofici i treball (31-30) davant el Joventut Handbol Mataró i se situa sisè del grup D de Primera Estatal. Els vermell-i-negres han arribat a situar-se cinc gols per davant, però els visitants han mostrat el motiu pel qual són un dels conjunts forts de la competició i han disposat d'opcions fins el final. Marc Jordán, amb 11 gols, ha estat de nou la punta de la llança d'atac dels de Sant Cugat, ben protegits sota pals per Gerard Esparza i Eloi Gutiérrez.

Armand Rubiño és conscient que la millora de l'equip durant la primera volta s'ha de traduir en resultats a la segona i, a la primera ocasió ja ha fet un pas endavant en aquest sentit. Tot i la solidesa del Mataró i del seu inici intimidant (1-4), els vermell-i-negres s'han ressituat en el partit i, des de la millora defensiva, amb un gran Gerard Esparza, han remuntat i adquirit el lideratge. Els santcugatencs no s'han arronsat davant una nova embranzida visitant i fins i tot han arribat al descans amb una còmoda renda (16-13).

Als primers compassos de la segona part, els de Rubiño no tan sols no han deixat anar la renda sinó que l'han ampliada, però el partit ha augmentat en tensió i en un reguitzell d'exclusions, l'Handbol Sant Cugat ha perdut el marge i els rivals s'han situat a només dos gols. Ara bé, la creixent maduresa de la plantilla santcugatenca ha fet que es triessin millor les opcions i de nou es manés al matx, amb la màxima diferència de cinc gols (25-20). A partir de llavors, però, la reacció ha arribat de banda visitant.

De la mà d'un Bernat Muñoz gegantí en els últims minuts, que ha compensat la poca incidència durant la resta de partit, el Joventut Handbol Mataró ha retallat distàncies fins empatar a poques possessions per al final. Al duel entre Muñoz i Jordán, s'hi ha afegit Gorka en el moment més determinant, marcant el definitiu 31 a 30. Una darrera defensa local ha deixat el triomf a casa. El tècnic de l'Handbol Sant Cugat, Armand Rubiño, destaca la iniciativa dels seus jugadors.

Armand Rubiño

El Mataró havia d'arriscar, nosaltres teníem la iniciativa tota l'estona. Ells feien accions curtes i de risc, el problema és que els hi entraven.

L'Handbol Sant Cugat és a dos punts dels mataronins, cinquens, i la setmana que ve visita un dels equips més en forma de la categoria, l'Handbol Palautordera.