López, Salvatella i Rubiño, de l'Handbol Sant Cugat, campions estatals amb Catalunya juvenil


  • Comparteix:

Rubiño, López i Salvatella, amb el trofeu de campions

Rubiño, López i Salvatella, amb el trofeu de campions

El tècnic de l'Handbol Sant Cugat, David López, i dos jugadors del club, Pol Salvatella i Álex Rubiño, s'han proclamat campions estatals amb la selecció catalana juvenil. Catalunya ha superat Andalusia (25-27) a la final d'aquest Campionat d'Espanya que s'ha disputat a Galícia. El combinat de López ha acabat invicte.

L'Handbol Sant Cugat pot treure pit de planter i tècnic del primer equip. David López ha fet possible el que no s'havia aconseguit abans: el fet que la generació que a dia d'avui forma el combinat juvenil de Catalunya s'endugués la medalla d'or en un Campionat d'Espanya, una fita que no es va poder assolir ni en edat infantil ni en cadet. Tot plegat ha passat amb dos jugadors del juvenil de l'Handbol Sant Cugat a la plantilla.

Després d'una fase de grups en què Catalunya va mostrar un nivell intimidatori, sobretot des de l'altíssim esforç defensiu, els de David López van passar per sobre de Castella-la Manxa a semifinals (38-17) i van superar el gran repte fins llavors: les semifinals contra Madrid, un dels grans rivals, en aquest cas per un ajustat 26-24. A la final, esperava l'altre equip que podia fer ombra a Catalunya: Andalusia.

Els catalans han tornat a fer gala aquest diumenge del gran nivell defensiu. Tot i les variants tàctiques dels andalusos i els nervis fruit de la tensió dels nois de López, el títol viatja finalment a terres catalanes (25-27). L'entrenador campió assegura que no esperava un torneig tan rodó i remarca el pes de la defensa en aquest èxit.

David López

Els resultats reflecteixen el treball que ha fet l'equip. Defensivament hem estat a un nivell exasperant.


Ara López tornarà a centrar-se en el primer equip de l'Handbol Sant Cugat, que torna a la competició diumenge que ve a dos quarts d'una a la pista del Sant Joan Despí. Els santcugatencs van tancar l'any en una meritòria setena posició.

Tres santcugatencs més amb medalla d'or
El cadet Guillem Pallarés i els infantils Marcos Montiel i Xavier Massot, jugadors santcugatencs del FC Barcelona, també s'han proclamat campions amb les seves respectives seleccions. La cadet ha superat Castella-i Lleó (37-34) a la final, mentre que la infantil ho ha fet també davant Andalusia per 16 a 24.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.