L'Handbol Sant Cugat tanca la primera volta amb una derrota a l'últim instant davant l'OAR Gràcia

Els vermell-i-negres, que han jugat amb inferioritat els dos darrers minuts de duel, han competit de tu a tu al tercer classificat de la lliga

L'Handbol Sant Cugat cau a casa contra l'OAR Gràcia (27-28) als últims instants del partit i tanca la primera volta al grup D de la Primera Estatal com a equip que marca la zona de salvació en l'antepenúltima posició de la taula amb 10 punts. Els de Xavi Vilella han competit de tu a tu a un dels conjunts capdavanters de la lliga en un enfrontament que es podria haver decantat cap a qualsevol de les dues bandes. Un gol dels visitants a falta de quatre segons per al final ha condemnat a la derrota als santcugatencs, que han disposat d'una falta directa amb el temps ja esgotat per intentar empatar el partit. El llançament de Marc Aballí, però, s'ha topat amb la barrera defensiva dels sabadellencs.

L'Handbol Sant Cugat ha començat adormit el duel i ha vist com l'OAR Gràcia ha aconseguit posar una renda de cinc gols de diferència pel mig. Després de 10 minuts d'excés de relaxació, els locals han pogut arrencar i començar a remuntar la distància amb els sabadellencs. La faceta golejadora dels vermell-i-negres ha agafat protagonisme i els de Xavi Vilella han empatat el partit. Als minuts finals de la primera meitat els dos equips han intercanviat gols, amb una diana a l'últim segon d'Antonio Vázquez que ha permès als visitants marxar al descans amb un mínim avantatge.

A la represa, la igualtat s'ha mantingut durant els 30 minuts amb diferències màximes de dos gols per part dels dos equips. Inspirats de cara a porteria, tant l'Handbol Sant Cugat com l'OAR Gràcia han aprofitat les seves possessions i no han deixat que el rival establís parcials golejadors. Amb el partit empatat a 27 i a dos minuts per al xiulet final, l'àrbitre ha sancionat amb dos minuts d'expulsió a un dels jugadors vermell-i-negres per provocar un penal. Els visitants han fallat el penal però han aprofitat la superioritat numèrica en defensa per impedir que l'Handbol Sant Cugat pogués donar la volta al partit.

A quatre segons per al final, Joaquim Vaillo ha fet el gol de la victòria després de caçar un llançament fallat. A la desesperada, els vermell-i-negres han intentat fer el gol de l'empat, però la defensa visitant ha pogut aturar l'atac amb una falta que, finalment, l'Handbol Sant Cugat no ha pogut transformar.

L'entrenador dels santcugatencs, Xavi Vilella, ha felicitat els seus jugadors per haver competit durant la major part del partit amb molta intensitat però ha lamentat que el duel s'hagi decidit per cara o creu. Pel que fa a com encara l'equip la segona volta del campionat, Vilella ha destacat que ara disputaran cinc partits contra rivals 'de la mateixa lliga' on els jugadors hauran de mantenir la mateixa intensitat que contra l'OAR Gràcia per aconseguir sumar punts.

Xavi Vilella

Hem de sortir satisfets i contents. Decisions com l'expulsió a falta de dos minuts penalitzen molt com també ens ha penalitzat el nostre inici. Ara venen cinc partits que podríem dir de la nostra lliga i és on hem de sumar els punts.