El PHC Sant Cugat es cruspeix l'Areces en un matx enfosquit per la polèmica arbitral

El Patí Hoquei Club Sant Cugat aclapara un Areces fràgil però veu com la polèmica arbitral enrareix el seu contundent triomf (9-3). Els santcugatencs han arribat a jugar amb dos jugadors de pista per la triple amonestació amb targeta blava a Pablo Soler, que ha estat expulsat. Abans, els de Galbas havien tancat el matx amb 15 minuts de joc imponent en què s'han col·locat 5 a 0. David Yepes, amb quatre gols, ha estat el màxim realitzador.

El Patí Hoquei ha trencat una ratxa de quatre partits sense conèixer la victòria contra un cuer que té pràcticament assegurat el descens. L'Areces ha mostrat el seu desencís amb uns primers minuts sense tensió, que els locals s'han encarregat de contradir amb ràpides transicions i combinacions elèctriques.

David Yepes i Ignasi López s'han convertit en una endimoniada parella que ha estat un malson per als asturians, amb tres i dos gols respectivament abans del quart d'hora de joc. Quan es preveia una golejada d'escàndol, ha arribat el gol visitant, obra de Luis Fuertes. Malgrat això, els santcugatencs han seguit asfixiant el rival, fins que ha arribat la polèmica del matx. La colegiada Mireia Estrada li ha mostrat una targeta blava a Pablo Soler per protestar. El jugador ha mantingut la protesta i l'àrbitra li ha mostrat dues targetes més, expulsant-lo.

Fins al final del primer temps i en els primers minuts de la represa, els locals han jugat amb només dos jugadors de camp, i malgrat suportar les primeres escomeses, ha acabat rebent un gol de l'Areces, fet per Javier González. Quan els santcugatencs han recuperat els efectius han reprès el domini i han seguit aixamplant distàncies, amb gols de penal d'Eloi i Adrià Pinto. González ha marcat de falta directa fent el tercer de l'Areces, però Bernat Tobías i Yepes de nou han acabat col·locant el 9 a 3.

El tècnic de l'equip, Lluís Galbas, opina que la actuació de l'àrbitra ha estat 'desmesurada'.

Lluís Galbas

L'àrbitre ha fet servir la seva autoritat. El més important és que s'ha guanyat.

El Patí Hoquei suma ara 30 punts, i el cap de setmana que ve visita la pista d'un rival directe a la part mitja de Primera Divisió, l'Alcobendas.