El Junior frega la proesa però cau per la mínima davant el Club de Campo a la final de la Copa

El Junior femení torna a quedar-se a les portes de fer història i perd (1-0) la final de la Copa de la Reina davant el Club de Campo, en un matx disputat al RC Polo. Les santcugatenques han mantingut el tipus amb una encertada Txell Grau sota pals i només un xut desviat per Belén Iglesias al primer minut de l'últim quart ha donat l'únic gol del partit a les madrilenyes. El gol del triomf ha arribat just després de l'ocasió més clara de les blau-i-negres a través de Marta Grau, en una acció en què les catalanes han reclamat un penal stroke.

El Junior ha saltat al camp Eduardo Dualde a reptar el dominador de l'hoquei herba estatal l'última dècada, un Club de Campo amb cinc internacionals que des de ben aviat ha provat d'espantar el jove equip de Joan Vidal. De fet, al minut 6 les madrilenyes han errat el primer penal córner. Les de Sant Cugat no s'han arronsat i han estirat línies per generar alguna bona arribada. El matx ha arribat al final del primer quart sense gols.

Als cinc minuts del segon quart, les madrilenyes han disposat d'un altre penal córner, que de nou no han aprofitat, i el Junior ha mantingut la igualada fins la mitja part. El partit ha arribat al descans amb tot obert i el Club de Campo seguia sense aprofitar les oportunitats des de la distància del penal córner al tercer quart. Les taules s'han mantingut fins el primer minut de l'últim període, després de les dues accions destacades del partit.

La primera l'ha protagonitzat Marta Grau, que s'ha esmunyit entre la defensa del Club de Campo i no ha pogut impactar la pilota amb comoditat, una acció molt protestada per la parròquia santcugatenca, que ha interpretat que la defensa madrilenya havia picat estic amb estic amb Grau. Immediatament després, les madrilenyes han tret un contracop que ha completat Belén Iglesias després de refusar un xut, acció que ha provocat l'únic gol del partit.

Les de Madrid han relaxat el partit i han sabut evitar el perill de les de Joan Vidal per acabar enduent-se el títol. El tècnic del Junior ha reconegut que l'equip ha acabat tocat i que cal fer el partit 'perfecte' per superar un rival com el Club de Campo.

Joan Vidal

Estem molt tristos i frustrats, però podem anar fent una anàlisi molt bona del torneig. Hi ha altres coses que no fa falta que jutgi, però veig una realitat: no sé per què cal fer-ho perfecte.

La portera de les blau-i-negres, Txell Grau, ha estat nomenada millor portera del campionat.

Aquesta ha estat la tercera final de les santcugatenques, de les quals s'han endut una, la disputada el 1988. El 2005 van caure en el segon partit pel títol de Copa i ho van fer contra el mateix rival que aquesta temporada, el Club de Campo.