La Reial Societat nega la glòria al Junior en una final de lliga cruel decidida als 'shoot-outs'

Les santcugatenques es queden a les portes del seu primer títol de lliga

Temes relacionats

El Junior fa història amb una remuntada èpica davant el Club de Campo i lluitarà per la lliga amb el Polo ( 2/jun/18)

Un Junior alliberat trenca amb el malson del Club de Campo i disputarà la final davant la Reial Societat ( 2/jun/18)

L'equip femení del Junior ha perdut la lliga d'hoquei herba davant la Reial Societat als shoot-outs (0-3) a la final disputada aquest diumenge a les instal·lacions del Polo. El temps reglamentari havia acabat amb empat a un després dels gols de Cristina Guinea al primer quart i de Mariona Valdés en pròpia porteria a 10 minuts pel final. Les santcugatenques perden així l'oportunitat d'aixecar per primera vegaga el títol de lliga, malgrat haver superat el Club de Campo a les semifinals.

El primer quart ha estat de tempteig mutu i el Junior ha portat la iniciativa sense generar cap opció de perill real. A l'últim minut, però, Cristina Guinea ha provocat un penal-córner amb una bona acció personal dins de l'àrea i ella mateixa s'ha encarregat de transformar-lo per obrir la llauna amb l'un a zero. Mateixa tònica de partit al segon quart, amb una Reial que ha estirat línies sense resultat i un Junior que ha tingut la més clara just abans del descans, novament des del penal-córner.

A la represa, els dos conjunts han tingut el gol a tocar des del penal i just després Anna Gil ha desaprofitat un un contra un claríssim per fer el segon pel Junior. S'ha arribat a l'últim quart sense moviments al marcador i les basques s'han trobat amb el gol de l'empat en una acció aïllada en què Mariona Valdés s'ha acabat introduint la bola en pròpia porteria.

En el tram final, el Junior s'ha abocat a l'atac i ha gaudit de nombroses ocasions per fer el gol del triomf, però ha desaprofitat fins a quatre penal-córner i s'ha arribat al final del temps reglamentari amb empat a un. A la tanda de shoot-outs, Caro García, Carlota Petchamé i Marta Grau han fallat els tres primers llançaments, mentre que les basques han demostrat la mateixa efectivitat que els va servir per superar el Polo a les semifinals i s'han proclamat campiones de lliga. L'entrenador del Junior, Joan Vidal, lamenta la falta d'efectivitat en els metres finals.

Joan Vidal

Hem tingut sis penals i el rival només ha tingut la del gol. Sensació molt dura.

Aquest és el cinquè subcampionat de lliga del Junior femení, tots cinc en els últims 13 anys (2005, 2008, 2009, 2017 i 2018). A més, les santcugatenques també s'han penjat la medalla de plata enguany a la Copa de la Reina i a l'Eurohockey Club Trophy.