El Junior masculí frega la gesta però cau als 'shoot-outs' davant el Polo i queda a les portes de la lliga

L'equip masculí del Junior d'hoquei herba ha perdut la final de la lliga davant el conjunt amfitrió, el Polo, a la tanda fatídica (3-1). Els santcugatencs han venut molt cara la seva pell (2-2) i han forçat els 'shoot-outs' amb un gol de Nil Marí a dos minuts pel final. Els barcelonins, superiors en la major part del matx, han estat més encertats al moment decisiu i sumen el seu 15è títol de lliga. Amb el subcampionat, els de Roger Pallarols obtenen plaça per jugar l'Euro Hockey League la temporada vinent.

El Polo ha sortit molt endollat i ha generat les primeres ocasions, però el Junior incomodava els barcelonins des de la pressió i també ha tingut alguna aproximació de perill. A l'inici del segon quart, els locals han aprofitat el segon penal-córner seguit que han tingut i Borja Llorens ha obert la llauna.

Resposta immediata del Junior també des del penal per igualar el marcador amb un gol de Nil Marí. Els santcugatencs han pres la iniciativa però quan millor estaven han encaixat el 2-1, obra de Max Plennevaux novament en un penal-córner. Just al límit del descans, Cesc Mata ha evitat que el Polo fes el tercer també des de la pilota aturada.

La segona meitat ha començat exactament igual, aquest cop amb una gran intervenció d'Albert Pérez sota pals. El Junior ha buscat l'empat sense encert en un tercer quart sense dominador clar, i el Polo ha tingut diverses arribades en què podria haver sentenciat. Els de Pallarols s'han defensat amb ungles i dents i han posat tota la carn a la graella als minuts finals fins que ha arribat el golàs de Nil Marí per igualar el matx a només dos minuts pel final.

En una tanda de 'shoot-outs' farcida de decisions arbitrals controvertides, Gabi Dabanch, Oriol Salvador i Javi García han fallat els seus llançaments i el Polo ha pogut celebrar amb la seva afició el quinzè títol de lliga després de dos anys sense fer-ho. Tot i la derrota, el tècnic del Junior, Roger Pallarols, llançava un missatge positiu i ple d'ambició.

Roger Pallarols

Cruel no, cruel seria que el Polo ens n'hagués fotut cinc. Arribar a on hem arribat, amb la lliga regular i la 'final four' que hem fet, no és cruel. És motiu d'orgull i d'ambició per tot el que ens queda per fer.

Temporada històrica del Junior que ha assolit per primera vegada la final de la lliga i un bitllet per disputar la màxima competició europea l'any que ve.