Beto Borregán (PHCSC): 'Sempre he jugat a aquest esport per entretenir els espectadors'

Primera entrevista al nou entrenador del femení del PHCSC


  • Comparteix:

Beto Borregán, un històric del Barça / Foto: FC Barcelona

Beto Borregán, un històric del Barça / Foto: FC Barcelona

El nou entrenador del femení del Patí Hoquei Club Sant Cugat (PHCSC), Beto Borregán, vol inculcar a l'equip un caràcter competitiu, amb empenta i amb l'ofensivitat com a trets diferencials. En la primera entrevista com a entrenador del conjunt local, l'exjugador històric del Barça i extècnic del Voltregà ha lloat el bon treball de club del PHCSC, materialitzat amb l'ascens del masculí a OK Lliga i amb una gran campanya de l'equip que ara dirigeix. Tot plegat l'ha convençut per engrescar-se en un projecte que, assegura, es desenvoluparà a llarg termini.

ESCOLTA-HO

L'equip va tancar la temporada passada a les portes de l'ascens. Per tant, l'objectiu d'enguany és arribar a l'OK Lliga?
L'objectiu és competir cada cap de setmana. Tenim un projecte molt atractiu. Aquests darrers anys s'ha treballat molt bé a nivell de club, que té ganes de fer un bon projecte femení. Tinc ganes d'afrontar tots els reptes, però sense pressa. L'any passat es va fer molt bona campanya. Això és un projecte a llarg termini, però si podem pujar aquest any, millor que millor.

Et trobes amb una plantilla diferent a la de l'any passat, amb les baixes de Blanca Soldevilla, Anna Espriu i Sílvia Montoro i les incorporacions d'Aida Antón i Laia Paredes. Com veus l'equip?
El veig compensat, però encara m'he de trobar amb les jugadores per veure com treballen. Això ho veuré durant la temporada per veure com responen als esquemes. Encara no puc dir-te com jugarem ni com funcionarà l'equip. Ara, és molt bon equip, una plantilla molt competitiva.

Quin és el segell d'en Beto Borregán?
Ofensiu! Sempre he jugat a aquest esport per entretenir els espectadors. M'agrada el caràcter, la competició. No m'agrada cap partit. Vull veure empenta, atac directe. Espero que aquestes coses que queden també en boca es vegin a la pista.

Inculcar aquest esperit competitiu, després que l'equip es quedés amb la mel als llavis la temporada passada, no serà massa complicat...
Jo crec que no: ho porten a la sang! Cada persona és un món, però cal que la mentalitat de totes se sobreposi als daltabaixos per convèncer-les que són bones jugadores. La missió de l'entrenador també és treballar la mentalitat.

Quant haurem d'esperar per veure els resultats?
Això encara no ho sé (riu)! Tenim un equip molt nou i tot això requereix temps. No tinc pressa. Si es treballa bé cada dia, pot arribar més d'hora.

Beto Borregán és un històric del Barça d'hoquei patins, on ha jugat durant 18 temporades i va aconseguir una seixantena de títols, entre ells 9 Copes d'Europa, 15 OK Lligues i 7 Copes del Rei. Com a entrenador, has estat al capdavant del Voltregà femení, a OK Lliga. Què et porta ara a Sant Cugat?
El projecte! Jo em moc per sensacions i trobo que aquest és un projecte engrescador. El masculí ja està a OK Lliga i el femení ho va tenir a tocar. A més, la base puja molt bé. Això m'engresca, que es visqui l'hoquei d'una manera especial.

La temporada a Nacional Catalana del l'equip comença el cap de setamana del 15 i 16 de setembre a la pista del Manlleu.

Perfil
Alberto 'Beto' Borregán (Barcelona, 16 d'agost de 1977) està considerat un dels millors jugadors d'hoquei patins de la història. De fet, la Reial Federació Espanyola de Patinatge va concedir-li el 2012 la insígnia d'or en reconeixement de la seva trajectòria. També va sumar-se a l'elogi el Barça, que el 2013 va retirar la seva samarreta amb el número 21 al dorsal.

A la disciplina blaugrana va disputar-hi 18 temporades i va aconseguir una seixantena de títols, entre ells 9 Copes d'Europa, 15 OK Lligues i 7 Copes del Rei

Com a entrenador, va militar al Voltregà al capdavant del primer equip femení la passada temporada. Va deixar el conjunt al març per motius personals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.