Un Junior exuberant assalta la 'final four' amb una golejada estel·lar davant la Reial Societat

Les blau-i-negres mostren la seva millor versió per fer-se amb el bitllet per a la final a quatre

El femení del Junior d'hoquei herba assalta la final a quatre de la Liga Iberdrola amb una colossal victòria (5-1) davant la Reial Societat a la tornada dels quarts de final de la Divisió d'Honor. Les de Joan Vidal han ensorrat les vigents campiones de la lliga sota una muntanya de gols i intensitat, sobretot en un tercer quart en què l'equip ha estat categòric en el remat. Les basques, que van esgarrapar un valuós empat (2-2) a l'anada, s'han desfet com un glaçó en un segon partit de l'eliminatòria tenyit de blau-i-negra. El Junior disputarà les semifinals davant l'Egara aquest dissabte a la una del migdia.

Un Junior d'urpes esmolades i mossegada ferotge ha dominat l'enfrontament des de l'inici, ha ensumat la sang de la seva presa, una Reial Societat esporuguida al cor de la seva àrea i ha avisat amb perill des del penal-córner. Berta Queralt ha estat l'obrellaunes de les santcugatenques al minut 16, després d'una jugada individual deliciosa que ha deixat en evidència la perduda defensa basca.

La producció ofensiva de les santcugatenques no s'ha aturat pas amb la diana inicial, insistents i ambicioses en els dos primers quarts, però els ha faltat un punt de llum en els metres finals i s'ha arribat al descans amb un ajustat 1-0. Ara bé, a la represa el Junior ha estat un vendaval, s'ha reconciliat amb el gol i ha deixat l'eliminatòria vista per sentència en només quatre minuts.

Andrea Alonso, Anna Gil i Mariona Serrahima han estat les golejadores d'un equip asfixiant en la pressió, ràpid en la recuperació i letal en la definició. Les de Joan Vidal no han tingut pietat. L'equip ha allargat l'estat de gràcia en un últim període en què, si bé la Reial Societat ha recuperat sensacions i ha trepitjat amb perill l'àrea rival, no ha evitat la maneta blau-i-negre de la mà de Mariona San José.

Les basques, però, no han abaixat els braços i han trobat la redempció des del penal-córner per fer el gol de l'honor, obra de la capitana Patricia Maraña.

Joan Vidal

Ara abans de començar s'havia de seguir la línia del partit de l'anada, on ahir vam fer una baixada en el tercer quart. Avui ho hem decidit en el tercer quart.