Maria Rosa Tamburini penja els patins

Amb 34 anys i després d'un quart de segle al PHC Sant Cugat, una de les pioneres de l'hoquei patins femení es retira


  • Comparteix:

Maria Rosa Tamburini / Foto: Clara Liañez

Maria Rosa Tamburini / Foto: Clara Liañez

La capitana del PHC Sant Cugat, Maria Rosa Tamburini, deixarà l'hoquei patins al final d'aquesta temporada. Després de 25 anys al club, la santcugatenca ha decidit penjar els patins i posar punt final a la seva carrera. Una de les pioneres de l'hoquei patins femení a Catalunya, Tamburini ha estat internacional per Espanya i per Catalunya i va ser subcampiona del món a Xile l'any 2006.

En declaracions a Cugat Mèdia, la capitana vermell-i-negra ha explicat que, pensant en la temporada vinent, ser jugadora ja no estava entre les seves 'prioritats' i que per això ha decidit que era un bon moment per deixar-ho. A principi de temporada, en una entrevista al 'Sant Cugat a fons', Tamburini ja va reconèixer que el final de la seva carrera estava a prop. 'Em sento important, però ja no faig tanta falta', sentenciava, en una declaració premonitòria.

Enrere queden 25 anys a la pista i una carrera sense la qual l'hoquei patins femení a Catalunya com és actualment no es podria entendre. Referència del Patí Hoquei Club Sant Cugat, entitat que no ha deixat mai tot i tenir ofertes per jugar fora, va ser de les primeres noies en poder jugar amb nois a la categoria aleví i poc a poc, juntament amb jugadores com Carla Giudici, van iniciar la transformació d'un esport on poc a poc les dones han anat guanyant terreny.

Tamburini va ser internacional per Espanya i per Catalunya i el punt culminant de la seva carrera va arribar al Mundial de Xile del 2006, on la selecció estatal va caure a la pròrroga a la final contra l'equip amfitrió. També va ser subcampiona de la Copa Amèrica amb Catalunya i ha guanyat dues Golden Cup.




Maria Rosa Tamburini

En plantejar-me la temporada que ve em vaig adonar que potser ser jugadora ja no estava entre les meves prioritats i he preferit penjar ara els patins, quan encara tenia il·lusió, que no allargar-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.