Cristina Guinea penja l'estic

La santcugatenca, olímpica als Jocs de Rio i medalla de bronze a la Copa del Món i a l'Europeu, posa el punt final a la seva carrera després de 20 any


  • Comparteix:

Cristina Guinea amb la selecció / Foto: RFEH

Cristina Guinea amb la selecció / Foto: RFEH

La jugadora santcugatenca d'hoquei herba Cristina Guinea, olímpica als Jocs de Rio i medalla de bronze a la Copa del Món l'any 2018 i a l'Europeu de 2019, ha anunciat que penja l'estic. Guinea posa així el punt final a una carrera de 20 anys en la qual ha defensat la samarreta de l'Alster d'Hamburg, la del Gantoise belga i, sobretot, la del Junior. La santcugatenca ha anunciat la seva retirada aquest dijous en un comunicat en el qual ha donat les gràcies a totes les persones que l'han acompanyada durant aquests anys.

Guinea ha explicat que tenia pensat retirar-se després dels Jocs Olímpics de Tòquio, però que amb la pandèmia del coronavirus, la suspensió de la competició i l'ajornament de la cita olímpica es va adonar que "ja no trobava a faltar l'hoquei" i que tenia "altres prioritats". Segons la santcugatenca, compatibilitzar l'esport amb la feina i el temps lliure ja no era una prioritat i per això va decidir posar el punt final a la seva etapa com a esportista d'elit.

La santcugatenca deixa enrere dues medalles de bronze, una a la Copa del Món de Londres i l'altra a l'Europeu a Amberes. Internacional 159 vegades amb les "Red Sticks", Guinea va aconseguir el diploma olímpic als Jocs de Rio l'any 2016.


Cristina Guinea

Poc a poc vaig veure que la rutina que portava no era prou. Jo el que volia era temps per la feina i el temps lliure. Vaig prendre la decisió que el que em feia feliç era deixar-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.