Fita històrica, el Junior assoleix la medalla de bronze a l'EHL, màxima competició continental

Les santcugatenques han guanyat (2-1) el Gantoise belga i finalitzen terceres

El Junior, tercer a l'EHL / Foto: EHL

L'equip femení del Junior ha guanyat la medalla de bronze a l'EHL, màxima competició continental, després de superar (2-1) a la final de consolació davant el Gantoise belga. Les santcugatenques, que han disputat per primera vegada aquesta competició, es consoliden com el tercer millor equip d'Europa i demostren la seva progressió en els darrers anys. Els gols de Maialen Garcia i de Berta Serrahima han certificat el triomf blau-i-negre. El conjunt de Marcel Malgosa ja pensa en el proper repte que és la final a 4 pel títol de lliga, tot i que encara resten dues jornades, les blau-i-negres ja estan classificades per disputar la competició el 7 i 8 de maig a Madrid.

Pujar al tercer esglaó del podi europeu i ser el tercer millor equip del continent. Això és el que ha aconseguit el Junior a Amsterdam. Un equip que ha fet història. La final de consolació ha estat una nova prova de la fam de títols que té aquest equip.

Tot i perdre les semifinals davant l'Amsterdam diumenge, i després de menys de 24 hores respecte al darrer partit, les santcugatenques han fet una lectura de partit majúscula. Tot i l'esgotament físic han tret forces i s'han acabat enduent una medalla màgica. Triomf davant un Gantoise belga que ha tingut més ocasions, però menys efectivitat.

Les santcugatenques han patit molt en el primer quart on el Gantoise ha disputat d'ocasions clares i fins i tot d'un penal córner que han desaprofitat. El domini de les belgues s'ha fet evident amb el pas dels minuts fins arribar al final del primer quart. El segon període ha estat totalment diferent. Berta Serrahima ha fet l'1 a 0 en un penal córner i que ha significat un cop dur per a les belgues. La resposta del Gantoise ha estat fulgurant amb dos penal córner amb grans intervencions de Natàlia Salvador sota pals. Finalment, i a dos minuts per al descans, les belgues han empatat (1-1).

A la represa, el Junior ha disposat d'una clara ocasió de Berta Serrahima, però sense encert. El Gantoise ha disposat d'un penal córner que també ha desaprofitat. Tot s'ha deixat pendent per al darrer quart. Maialen Garcia ha desviat un xut a la sortida d'un penal córner ha establert el 2 a 1 definitiu. Les belgues ho han intentat, fins i tot amb un penal córner a mig minut per al final, però han perdut l'oportunitat d'empatar el matx. Maiela Garcia explica les sensacions després de guanyar la medalla.