EHL: el viatge europeu del Junior que finalitza amb una medalla de bronze

Cugat Mèdia ha acompanyat l'equip fins a Amsterdam amb imatges inèdites


  • Comparteix:

Cugat Mèdia ha resumit la participació de l'equip femení del Junior a l'EHL, màxima competició continenta de l'hoquei herba, amb un resum d'imatges inèdites des d'Amsterdam. La preparació prèvia als partits, els viatges amb bus fins al Wagener Stadium d'Amsterdam, els postpartit i les emocions viscudes de l'equip femení del Junior que ha culminat amb la medalla de bronze són les protagonistes d'aquest reportatge. Jugadores, cos tècnic i el president del Junior expliquen les sensacions d'aquest viatge europeu. Les santcugatenques han assolit un èxit sense precedents a l'esport de la nostra ciutat.

Quatre dies intensos de concentració en un hotel i amb un únic objectiu, assolir un èxit sense precedents. La medalla de bronze assolida a Amsterdam té molts noms i cognoms, però tenen un denominador comú, el treball en equip. La rutina del dia a dia de la competició ha estat molt exigent. Divendres, dia previ al debut davant el Düsseldorfer, és un moment de nervis i tensió per a totes les jugadores. Les internacionals i més experimentades en grans cites com Gigi Oliva o Carlota Petchamé es veuen tranquil·les i segures. Aquest fet contrasta amb les vivències de jugadores més joves i sense tanta experiència com Laia Vidosa o Berta Serrahima.

La xerrada prèvia amb sessió de vídeo a l'hotel ajuda l'equip per descobrir el conjunt alemany, el primer escull. El tècnic, Marcel Malgosa, utilitza una frase que serà molt repetida "deixeu fluir el joc". Dit i fet. El primer viatge amb bus al Wagener Stadium d'Amsterdam, el bressol de l'hoquei herba europeu, és una barreja de sentiments al bus santcugatenc. Concentració màxima de totes. Les més joves s'asseuen al fons i posen música en un altaveu. El primer partit de quarts acaba amb triomf (2-1) davant el Düsseldorfer, semifinalistes. Fita assolida.

El tècnic reuneix les jugadores en una rotllana, tot just acabar el partit, i és molt clar "Hem vingut fins aquí per fer alguna cosa gran. El rival és l'amfitrió, l'Amsterdam, però el Club de Campo ens ha deixat veure que es poden guanyar". Arribada a l'hotel i descans. Bé descans per al cos tècnic res de res. Sessions de vídeo llargues per analitzar l'Amsterdam i preparar la jornada de dissabte.

Dissabte, dia que s'inicia amb un sol de justícia a la capital d'Holanda. Matí lliure per a les jugadores que marxen a Amsterdam a fer turisme, però tornen per dinar. Després toca nova sessió de vídeo per grups específics i d'equip. La nit de dissabte cau a Amsterdam i arriba diumenge les semifinals. Vídeo abans del partit i arribada al Wagener Stadium. S'avança el Junior, però les locals remunten finalment,

Sense final, però la lluita serà per la medalla de bronze. El míster prepara una nova rotllana al mateix camp. "Deu minuts per plorar, reset i a preparar el matx per la medalla amb el Gantoise". Les jugadores arriben directes del bus al menjador. Dinen totes juntes, però el cos tècnic ja està fent la feina amb vídeos i portàtils a sobre la taula. Dinant i mirant imatges per preparar noves sessions de vídeo.

La tarda de diumenge és de descans i de més vídeos. Finalment arriba dilluns i l'esforç físic d'un altre partit en menys de 24 hores passa factura, però la medalla de bronze és finalment la recompensa. Triomf (2-1) davant el Gantoise belga que certifica el tercer lloc final. Festa a la gespa i de tornada a l'hotel. Menció especial a l'afició desplaçada a la ciutat holandesa per donar suport a l'equip. Un viatge a l'EHL de molt esforç, de molta pinya i de veure el que realment és un cos tècnic i jugadores unides per assolir un objectiu històric.

La jugadora Maialen Garcia creu que "l'equip encara no ha tocat sostre i encara podem millorar". Per al tècnic, Marcel Malgosa, "aquesta competició ha servit per donar a conèixer el Junior i volem tornar-hi l'any que ve amb més experiència". Per al president del club, Marcos Hofmann, "aquest viatge serà recordat sempre per tots els junioristes. Encara ens hem unit més com a entitat".








Marcos Hofmann

Aquest viatge i aquest triomf és una manera d'enfortir el nostre club.

Maialen Garcia

Aquest equip és molt jove, pot arribar on vulgui, no té límits.

Marcel Malgosa

Ara tothom coneix el Junior a Europa i lluitar per tornar a jugar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.