Ingla, a les jugadores del Junior: 'L'esport femení necessita referents com vosaltres'

L'Ajuntament ha rebut el femení del Junior pel bronze a l'EHL


Temes relacionats

EHL: el viatge europeu del Junior que finalitza amb una medalla de bronze (18/abr/22)


  • Comparteix:

Les jugadores del Junior amb la comitiva municipal / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Les jugadores del Junior amb la comitiva municipal / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El primer equip femení del Junior d'hoquei herba ha rebut aquest dimarts el reconeixement de la ciutat, després d'haver assolit la tercera posició a l'EHL, màxima categoria continental. En una recepció a l'Ajuntament, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha celebrat com el conjunt blau-i-negre porta el nom de Sant Cugat arreu del món. També ha incidit en la importància de posar el focus d'atenció en l'esport femení: 'Necessitem referents com vosaltres', ha expressat.

El missatge d'Ingla l'ha recollit el president de Junior, Marcos Hoffman, que considera que l'entitat ja fa anys que avança en aquest sentit. "Al Junior ens prenem seriosament l'esport femení des de fa dècades", ha afirmat. Per a Hoffman, cal donar suport al femení "no perquè siguin dones, sinó perquè sempre hem pensat que si competeixes, si t'esforces i si et sacrifiques, s'han de donar tots els recursos; el gènere hauria de passar a no ser notícia".

Davant de l'èxit europeu assolit pel conjunt santcugatenc, Hoffman ha posat sobre la taula la voluntat del Junior d'acollir, en un futur, la fase final de l'EHL. Es tracta, però, d'una iniciativa que abans requerirà una millora en infraestructures i equipaments.

Per la seva banda, la capitana blau-i-negra, Carlota Petchamé, ha subratllat que l'equip, de caràcter amateur, està format per "treballadores i estudiants" que fan un esforç extraordinari per compaginar el seu dia a dia amb una pràctica esportiva d'un nivell alt. Així, ha tingut un agraïment especial per a "les entitats que donen suport" al club.




Mireia Ingla

Generar i tenir una bona collita d'èxit fa que tingueu més visibilitat. L'esport femení necessita referents com vosaltres.

Marcos Hoffman

Li donem molt suport perquè sempre hem pensat que és igual ser home i dona. Si competeixes, si t'esforces, se li ha de donar tots els recursos. El gènere hauria de passar a no ser notícia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.