Els nois, campions, i les noies, subcampiones a l'Estatal disputat al Junior

Imatge dels nois i noies que han representat a Catalunya

La selecció de Catalunya masculina d'hoquei herba sub 16 es proclama campiona d'Espanya després de vèncer (5-1) a Madrid en la final del torneig disputat a les instal·lacions del Junior i amb el santcugatenc Marc Perellón a les seves files. Per la seva banda, el combinat femení s'ha vist superat (1-3) per les madrilenyes i s'ha proclamat subcampió amb les santcugatenques Paula Saorín, Judith Itarte i Mariona Serrahima. A més, Serrahima ha estat considerada la millor jugadora del torneig.

La selecció masculina ha recuperat el tron de millor equip estatal per comunitats després de fer un gran torneig i acabar superant de forma més còmoda del que es podia preveure la Comunitat de Madrid. Els catalans han aprofitat un penal còrner en el minut 9 per avançar-se i a partir d'aleshores han dominat i han tingut moltes ocasions clares per incrementar l'avantatge, però sorprenentment no han tornat a anotar fins al segon període. Amb el 2 a 0 de jugada ha estat més fàcil fer el tercer, i quan a falta de 15 minuts els madrilenys han fet el 3 a 1 i semblava que podien lluitar pel triomf els locals han tornat a reaccionar per fer dos gols més i deixar el títol a casa.

El tècnic del conjunt masculí, Oriol Torras, reconeix que no s'esperava guanyar per tanta diferència i menys tractant-se de l'etern rival.

Oriol Torras

Mai t'esperes guanyar per aquesta diferència i menys davant el rival etern. Més que revenja ens agrada pensar que podem ser els millors.

L'altre duel entre Catalunya i Madrid, aquest en femení, se l'han endut les madrilenyes per 3 a 1. Les catalanes han sortit molt enrere i han aguantat l'empat fins que en el minut 17 han rebut el primer gol. Amb desavantatge han començat a buscar el gol i només quatre minuts més tard han igualat a u. Aquest cop no s'han conformat amb mantenir l'empat i han seguit els millors moments de les catalanes, però una jugada individual de Madrid ha posat l'1 a 2. A la represa, ha arribat el tercer gol madrileny i tot i que les catalanes han disposat d'ocasions per fer el segon, el marcador definitiu s'ha quedat en 1 a 3.

L'entrenador del conjunt femení, Jordi Barrio, creu que el seu equip ha jugat bé i ha dut el ritme del partit, però que han fet errades puntuals.

Jordi Barrio

Ens hem trobat un equip molt potent, estàvem jugant bé, però algunes faltes d'atenció ens han portat a la derrota davant un equip que s'ha merescut el títol.

D'aquesta manera Catalunya i Madrid es reparteixen els títols d'aquesta temporada mentre que la temporada tots dos van ser per a les madrilenyes. La selecció de Cantàbria s'ha fet amb el segon lloc de l'estatal masculí sub 16 després de guanyar (1-6) la selecció andalusa, tercera classificada. Les càntabres i les andaluses de la secció femenina han repetit posició guanyant la plata i el bronze, respectivament, al Campionat d'Espanya femení d'hoquei herba.