Segona derrota de Menéndez i les seves companyes al Mundial

Menéndez i companyia necessiten vèncer si volen seguir aspirant a semifinals

La selecció espanyola d'hoquei herba femenina, amb la santcugatenca Júlia Menéndez, diu pràcticament adéu a les opcions de classificar-se per a les semifinals del mundial després de caure derrotada (2-1) davant Sud-àfrica. Les espanyoles han perdut els dos partits disputats fins el moment i juguen dijous davant l'Argentina, líder invicte del grup.

Els primers compassos del partit han estat protagonitzats per tímids intents dels dos equips d'arribar a la porteria rival. La selecció espanyola ha tingut les primeres ocasions, però han estat les sud-africanes qui s'han avançat en el marcador al minut 21, transformant un penal-còrner que Pietie Coetzee no ha desaprofitat.

La bona actuació de la portera Maria López de Eguilaz ha evitat l'arribada de més gols per part de les africanes, molt ofensives. El gol de l'empat ha arribat de la mà de Rocío Ybarra, quan faltaven cinc miuts per arribar al final del primer temps.

A la represa Espanya, ha pogut controlar el ritme del partit però no ha pogut crear ocasions amb perill. Finalment, al minut 61 l'africana Damons ha rematat al fons de la porteria una llarga passada de Marescia que, malgrat les queixes de les espanyoles als àrbitres per joc perillós, ha fet pujar el 2-1 definitiu al marcador.

La santcugatenca Júlia Menéndez ha jugat tot el partit. Després d'aquesta desfeta, la selecció estatal jugarà aquest dijous davant l'Argentina, líder del grup. En cas de derrota de les espanyoles dirien adéu de forma matemàtica a les opcions de passar a semifinals.