Júlia Menéndez penjarà l'stick després de la Copa de la Reina


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

La jugadora d'hoquei herba del Junior Júlia Menéndez posarà punt final a la seva carrera esportiva una vegada finalitzi la Copa de la Reina que comença aquest divendres. Després de moltes temporades jugant a màxim nivell amb la selecció espanyola i amb el Junior, la santcugatenca assegura que està 'cansada psicològicament i física' i reconeix que tenia presa la decisió a principi de temporada.

Júlia Menéndez va anunciar la seva retirada de la selecció fa dos mesos. L'eliminació en el preolímpic de Bèlgica que comportava la impossibilitat de classificar-se per als Jocs Olímpics de Londres d'aquest estiu van significar un cop dur per a la santcugatenca. Ara, ha fet un pas més, i ha decidit abandonar definitivament la pràctica esportiva després de disputar la Copa de la Reina, que dóna el tret de sortida aquest divendres. La jugadora explica a Cugat.cat els principals motius que l'han portat a prendre aquesta decisió.


Júlia Menéndez

Ara estic una mica cansada físicament i mentalment. Quan et poses a treballar costa més. Per tot plegat ha estat un any dur i l'exigència que comporta em suposa una muntanya.




De fet, la Copa de la Reina és l'última competició de l'any i les blau-i-negres debuten aquest divendres contra el vigent campió i màxim favorit al títol, el Club de Campo madrileny. El partit, corresponent als quarts de final de la competició, es presenta complicat per a les santcugatenques, que, en cas de derrota, significaria l'última participació de Menéndez amb la samarreta blau-i-negra. La santcugatenca es mostra conscient d'aquesta possibilitat tot i que assegura que hi va amb moltes ganes.

Júlia Menéndez

En sóc conscient, però estic contenta. Potser és l'últim partit amb el Junior, però les coses han d'arribar tard o d'hora i ara ha arribat el moment.




Júlia Menéndez compta amb un ampli palmarès, del qual destaca la 5a plaça al Campionat d'Europa sub-21 l'any 2000, 4a en el Mundial del món a Madrid al 2006, 4a al Campionat d'Europa Manchester al 2007, subcampionat del món d'hoquei sala i la 7a plaça als Jocs Olímpics Pequín. Menéndez se sent afortunada de la seva trajectòria esportiva i ho agraeix a l'hoquei herba.

Júlia Menéndez

L'hoquei herba et dóna una gran oportunitat. Disputar uns Jocs Olímpics és la fita que tot esportista té. Estic trista i molt contenta alhora de tot el que he viscut.





La santcugatenca inicia aquest divendres l'última competició com a jugadora professional d'hoquei herba, després d'estar vinculada al Junior tota la vida. Menéndez assegura que la temporada vinent té previst ser una aficionada més tot i que no descarta mantenir-se vinculada a l'entitat en un futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.