Salt a nivell estatal


  • Comparteix:

El PHSC jugarà a l'OKlliga

El PHSC jugarà a l'OKlliga

El femení del Patí Hoquei Sant Cugat disputarà l'OK Lliga la temporada vinent contra cinc conjunts estatals i vuit de Catalunya. Els conjunts catalans han cedit a les pressions de la Federació Espanyola per formar part d'aquesta nova lliga que vol promocionar l'hoquei estatal femení.

La primera edició de l'Oklliga no va comptar amb la presència d'equips catalans perquè es negaven a abandonar la lliga d'hoquei femenina més competitiva d'Espanya, la Primera Nacional Catalana, i assumir, a més, els costos que comporta. Voltregà, Arenys de Munt, Igualada, Cerdanyola, Vilanova, Sferic de Terrassa, Bigues i Riells i Noia però, han decidit enguany acceptar la invitació de la Federació Espanyola de Patinatge, el que deixa malmès el nivell de la Primera Nacional Catalana. Amb la intenció, doncs, de continuar en l'èlit d'aquest esport, el PHSC també ha decidit formalitzar la inscripció a l'Oklliga. Així els nou conjunts catalans s'enfrontaran a dos conjunts asturians, dos madrilenys i un sevillà.

El nou projecte, tot i que il·lusionant, ja ha implicat un cànon de 2.500e i es calcula que els costos dels desplaçaments superin els 20.000e. Un risc econòmic massa important pel PHSC perquè no es compta amb cap subvenció ni per part de l'Ajuntament ni per part del Consell Català de l'Esport. Tal com explica el president de l'entitat santcugatenca, Miquel Soler, seran sobretot les jugadores i les famílies les que es faran càrrec de les despeses.

Miquel Soler

El que no podem fer és abocar tots els esforços a un únic equip.


La primera jornada de la competició encara no té data però se sap que el PHSC començarà la lliga contra el Vilanova i l'acabarà contra el Cerdanyola. Segons el director tècnic del club, Jordi Raga, els objectius esportius són una incògnita.

Jordi Raga

Intentarem quedar el més alt possibe però és una competició nova i haurem de veure també el paper de la Federació.


Els equips catalans no podran participar a competicions europees. La Federació ja va avisar que qui no formés part de la primera edició no podria participar a la Copa d'Europa.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.