Quarta posició en el debut del duo de sincronitzada a Rio amb una incombustible Mengual


  • Comparteix:

Aquest dilluns se sabrà si les nedadores passen a la final

Aquest dilluns se sabrà si les nedadores passen a la final

La nedadora resident a Sant Cugat Gemma Mengual, i la seva companya en duo de sincronitzada, Ona Carbonell, han efectuat aquest diumenge el seu debut a Rio amb una coreografia incombustible que ha obtingut 93.7667 punts en els preliminars de rutina lliure. Obtinguda una quarta posició, la parella té cita aquest dilluns, a les quatre de la tarda, amb la prova tècnica. Les 12 millors seleccions de les 24 participants disputaran la final de dimarts.

El Centre Aquàtic Maria Lenk, amb una temperatura de 19 graus, ha estat l'escenari del duo de sincronitzada, superada la polèmica pel color verd de l'aigua gràcies al canvi de la mateixa. Amb Rússia, vigent campiona, i la Xina com a favorites per l'or i la plata, la parella formada per la resident a Sant Cugat Gemma Mengual i Ona Carbonell, ho ha donat tot en la seva execució. Un exercici que també competeix en rivalitat amb la prova realitzada per Ucraïna, amb l'exentrenadora de la selecció espanyola, Anna Tarrés.

L'exercici
La coreografia s'ha mogut a ritme del 'Concierto de Aranjuez' de Paco de Lucía i una composició de flamenc, que ha acompanyat la potent introducció abans de saltar a l'aigua. La parella ha combinat els elements requerits amb acrobàcies i un ritme frenètic, sota l'atenta mirada de l'entrenadora, Esther Jaumà. El duo ha dut a terme un exercici dels més complicats vistos als entrenaments i amb una apnea solvent.

La prova de rutina lliure ha aconseguit una puntuació de 93.7 punts: 28.1 en execució, 37.4 en impressió artística i 28.2 en dificultat.

Novetats en els Jocs
Una de les novetats de la sincronitzada en aquests Jocs és que les proves han passat de durar tres minuts i mig a tres. Si Mengual i Carbonell queden entre les 12 millors seleccions disputaran la final dimarts, a les set de la tarda. Això se sabrà una vegada disputin aquest dilluns, la rutina tècnica.

El retorn de Mengual
La santcugatenca, de 39 anys, ha tornat a la competició olímpica de natació sincronitzada després d'una retirada que va implicar que no participés a Londres 2012. Mengual acumula 17 medalles d'or, 18 de plata i 12 de bronze entre Mundials, Europeus i Jocs Olímpics. En aquesta última competició, suma dues plates, en duo i per equips en els Jocs de Pequín. Carbonell va aconseguir la plata a Londres en duo, i el bronze per equips. Es dóna el cas les dues van tenir Andrea Fuentes com a parella de sincro a Pekin (Mengual) i Carbonell (Carbonell).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.