Els gimnasos 'fan l'agost' al mes de gener

Imatge d'arxiu de l'Eurofitness

Poliesportiu

Publicat el 19/gen/11 per Pedro Miserachs

Els gimnasos i centres de fitness de la ciutat han augmentat fins un 150% el nombre d'inscripcions durant el mes de gener. Els principals centres de la ciutat, DiR Sant Cugat, Eurofitness i Junior Sport & Spa, han hagut crear noves propostes i promocions per no veure's afectats per la crisi.

Cada gener, els gimnasos i centres de fitness de la ciutat experimenten un augment considerable del nombre d'inscrits per la gran quantitat de persones que vol fer esport després de les festes nadalenques.

El cap de producte del DiR, Néstor Serra, un dels participants a la tertúlia esportiva dels dilluns a Cugat ràdio comenta quins són els mesos de més activitat en els gimnasos i els centres de fitness.

Néstor Serra

El gener és el més que més inscripcions hi ha a tots els gimnasos. També al setembre i a l'abril i al maig, abans de l'estiu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




En quant al perfil dels usuaris dels centres, depèn de la franja horària, sent als matins un públic més gran i proper a la tercera edat i a partir de dos quarts de sis de la tarda fins el tancament quan s'hi concentren més usuaris. El públic predominant és el femení d'edat compresa entre els 30 i els 50 anys, com comenta la responsable del Junior Sport & Spa, Imma Oms.

Imma Oms

El perfil de dones d'entre 30 i 50 anys és el que més augmenta al mes de gener.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La crisi econòmica també toca de ben a prop els centres de fitness de la ciutat, que han hagut de fer noves propostes i promocions per tal de no perdre inscripcions. Però el fort arrelament de l'esport a la ciutat i el fet que alguns dels gimnasos siguin molt familiars ha fet que no s'hagin vist molt afectats per la crisi. El director de l'Eurofitness, Francesc Arranz, comenta que, tot i haver vist una certa davallada fa uns mesos, han tancat l'any amb uns nivells similars al d'altres èpoques.

Francesc Arranz

A l'Eurofitness la crisi va afectar al 2009, però al 2010 hem tornat a remuntar i tenim el nombre de clients d'anys enrera.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






La bicicleta estàtica s'ha convertit en l'activitat estrella dels centres de fitness, juntament amb activitats com l'spinning, el cycling o el biking. També la piscina està entre les activitats més demandades als gimnasos de la ciutat.