Durango i Ciencias Sevilla, rivals del CRSC a la fase d'ascens a Divisió d'Honor


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

El Club Rugby Sant Cugat disputarà la lligueta de la fase d'ascens a la Divisió d'Honor contra el Durango Rugby Taldea basc i el Ciencias Sevilla andalús, segons ha definit el sorteig celebrat aquest matí a la seu de la Federació Espanyola de Rugbi. Un sorteig favorable als interessos dels santcugatencs, que han evitat els rivals que no desitjaven i que s'enfrontaran als segons classificats dels grups A i C. El Rugby Sant Cugat va acabar líder del grup B.

El president del Rugby Sant Cugat, Mauri Benito, assegurava abans del sorteig que tots els rivals són forts però que si pogués evitar algun equip serien el Zarautz i l'Alcobendas. El sorteig, doncs, ha deixat satisfet Benito tenint en compte les seves preferències, i és que els santcugatencs han evitat aquests equips i s'enfrontaran als segons classificats dels grups A i C, Durango i Ciencias Sevilla.

Les dates

El calendari del Rugby Sant Cugat és el següent: el Rugby Sant Cugat descansarà la primera jornada, d'aquí a dos caps de setmana. Els santcugatencs, doncs, debutaran a la lligueta el cap de setmana del 18 i 19 d'abril rebent el Ciencias Sevilla. El següent partit serà al camp del Durango, a terres basques. A la quarta jornada, el 3 i 4 de maig, duran a terme el segon descans, per tancar aquesta fase els dos següents caps de setmana, primer al camp del Sevilla i després a la Guinardera contra el Durango.

Els líders de cada grup disputaran la final de la Divisió d'Honor B en camp neutral el 24 de maig. El guanyador d'aquest partit ascendirà a la màxima categoria del rugbi estatal, mentre que el perdedor tindrà una segona oportunitat contra el penúltim de la fase regular de la Divisió d'Honor.

Els rivals

Els de Biscaia han acabat a 11 punts del líder en el seu grup, el Zarautz. Es tracta d'un equip amb el qual els santcugatencs es van creuar fa ja algunes temporades, i que compta amb gespa artificial al seu camp, fet que beneficia el joc dinàmic dels de Leo Pereira. Una de les peces clau de l'equip és la direcció tècnica, a càrrec de la seva entrenadora, Inés Etxegibel, la jugadora amb més convocatòries a la selecció espanyola i de contrastada experiència en alta competició. Això sí, la ràpida manera de jugar dels bascos pot afavorir el CR Sant Cugat.

L'equip sevillà, de la seva banda, compta amb jugadors voluminosos i una plantilla que combina experiència i joventut. Ara bé, el Ciencias es basa en la força del bloc després de perdre els seus jugadors estrangers, fet que ha minvat el seu potencial. A més, disputarà la fase d'ascens amb dos dels seus homes importants lesionats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.