El Rugby Sant Cugat vol fer història davant els seus aficionats al Campionat d'Espanya sub 18


  • Comparteix:

El sub 18 del Rugby Sant Cugat, celebrant el Campionat de Catalunya / Font: Rugby Sant Cugat

El sub 18 del Rugby Sant Cugat, celebrant el Campionat de Catalunya / Font: Rugby Sant Cugat

El Club Rugby Sant Cugat sub 18 intentarà repetir la gesta del curs passat i proclamar-se guanyador d'un Campionat d'Espanya que, a més, enguany es disputa a la Guinardera aquest cap de setmana. Els de David Mallén es veuran les cares amb El Salvador, el CR València i el Liceo Francés al grup A, i només el líder d'aquesta fase accedirà a la gran final. El tècnic dels santcugatencs considera, en declaracions a Cugat.cat, que el seu 'és el grup de la mort'.

Els reconeixements a la feina del planter del Rugby Sant Cugat són ja habituals, i la seva incidència a situar el primer equip al llindar de l'ascens a Divisió d'Honor és un fet. Ara bé, la cirereta del pastís d'una temporada de gran rendiment és sempre el títol gran, i en termes de planter aquest és el Campionat d'Espanya sub 18. L'actual campió és, precisament, l'equip santcugatenc, que l'any passat es va estrenar en aquest palmarés, i aquest curs hi ha un element clau per repetir-ho: juga a casa.

Els de David Mallén són conscients que aquests elements són una arma de doble fil, tenint en compte que els poden donar tot el suport però alhora els afegeix pressió. El tècnic explica que s'ha posat èmfasi en l'element emocional, tot i que també assegura que els seus jugadors arriben a la cita amb ganes i preparats.

David Mallén

Estic molt content del comportament dels nanos. Ells estan molt animats i amb moltes ganes, jugar a casa els motiva molt.


El Rugby Sant Cugat aterra al torneig amb el paper de favorit i després d'haver alçat el Campionat de Catalunya davant la UE Santboiana.

El format, un inconvenient

Un aspecte que amoïna Mallén és el format del Campionat: es juguen tots els partits aquest cap de setmana, i per això la Federació ha d'escurçar-ne el temps, amb dues parts de 17 minuts i poc més de mitja hora de duració total d'enfrontament. Això fa que, segons el tècnic, l'error puntual sigui molt més castigat, fet injust tenint en compte que pot malbaratar la feina de tota una temporada.

David Mallén

Per un mal partit o cinc minuts dolents se t'enfonsa tot. Aquí, al primer error que tinguis ja se'n va tot a fer punyetes.


En qualsevol cas, els santcugatencs ja treballen des de fa dues setmanes per minimitzar aquest impacte, amb unes dinàmiques diferents d'entrenament per adaptar-se millor a aquest tipus de partit, per habituar el cos a un sistema anaeròbic, d'impacte més curt i ràpids.

Concentrats tot i jugar a casa

Mallén reclama màxima concentració tot i jugar a la Guinardera, i és per això que l'equip es concentra a un hotel com si el Campionat es jugués a qualsevol altra ciutat. Amb això, el tècnic espera fomentar la força del grup i acabar d'ultimar detalls en una cita en què l'afició del Rugby Sant Cugat es bolcarà amb els seus jugadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.