Jorge Ortiz: 'Valladolid és una ciutat bolcada amb el rugbi. L'ambient és molt diferent al de Sant Cugat'


  • Comparteix:

Jorge ORtiz durant un partit amb el VRAC / Foto: JCR

Jorge ORtiz durant un partit amb el VRAC / Foto: JCR

El jugador santcugatenc del VRAC Jorge Ortiz enceta una nova temporada amb el vigent campió de la Divisió d'Honor del rugbi estatal. Ortiz ha explicat en una entrevista al programa 'Esports en Xarxa', produït per la Xarxa i presentat des de Cugat Mèdia els reptes d'aquesta nova temporada com a membre de l'equip més potent de la competició.

ESCOLTA-HO

Estàs lesionat, quin pronòstic tens?
Vaig forçar una mica la temporada passada i vaig tenir uns petits problemes a l'esquena que m'impedien alguns moviments a la cama. Hem decidit que, com és el principi de la temporada, prevenir i fer una bona readaptació. Espero que d'aquí un parell de setmanes pugui començar a entrar dins la dinàmica de l'equip.

Què et va portar a fitxar pel VRAC, més enllà que és l'equip dominador de la lliga els últims anys?
Ha sigut una experiència molt gratificant, ja que és un salt que al principi em va fer al principi molt respecte. Molta gent em deia que potser no tindria els minuts que tinc a un altre equip més humil. Al final hi ha molts jugadors que fem moltes rotacions i tenim molta qualitat, i per això he pogut disputar molts minuts, sobretot a la segona volta com a titular tots els minuts. Als playoff em vaig quedar fora perquè és quan la intensitat puja i es nota que és un gran equip, tenen molts diners i fitxatges de gran qualitat. És difícil guanyar-se un lloc fixe a l'equip.

Per què hi ha aquesta superioritat?
La ciutat està molt bolcada. L'equip és totalment professional. Hi ha alguns que som estudiant si ens ho compaginem amb els estudis i que treballin fora només hi ha un parell de jugadors. La gent es dedica només a l'equip i això marca molt la diferència. Les inversions, els patrocinadors marquen la diferència amb els equips que no tenen aquestes facilitats. El camp, les instal·lacions, etc, també es noten.

El rugbi a Valladolid es viu molt més intensament?
Sí. Canvia molt l'estadi, per exemple. A Sant Cugat hi ha gespa artificial i una petita graderia, mentre que aquí hi ha graderies que impressionen i on venen molts aficionats. Es viu molt més dins del camp.

Et tindrem molts anys a Valladolid o has pensat fer un canvi d'aires?
De moment estic anant any per any i també amb els estudis i és una de les prioritats, vull centrar-me a acabar la carrera. La universitat, a més, ho posa molt fàcil perquè està vinculada amb l'equip. De moment m'estaré un parell d'anys o tres fins que acabi. Sempre poden arribar noves oportunitats i mai se sap.

Viatjaràs al partit contra la Santboiana d'aquest cap de setmana?
Potser hi vaig jo pel meu compte i així aprofito per estar amb l'equip i veure els meus amics i la família. Tinc bons amics que juguen a Sant Boi.

Com veus el duel i com preveus la temporada?
El primer partit d'aquesta temporada va ser la Supercopa contra l'Alcobendas i va ser un partidàs on ens va sortir tot. Vam ser superiors tot el partit. La setmana passada l'equip va canviar bastant i va jugar gent nova que ha arribat aquest any. Vam patir una mica però al final vam aconseguir guanyar sense bonus. Ara contra la Santboiana serà un partit molt dur perquè s'estrenen a casa amb un camp nou i tots els fitxatges Serà un partit molt just. Sempre que hem anat a jugar allà ha sigut complicat.

Han canviat l'herba de natural a artificial. Canvia molt per al jugador això?
Sí. A Sant Cugat jugàvem amb herba artificial i quan anàvem a la resta de camps que tenien herba natural ho notàvem molt. Ara em passa a la inversa. Amb el VRAC tenim un camp d'herba artificial i un de natural que ens permeten entrenar segons el tipus de camp del rival.

Al Mundial de Rugbi, són favorits els All Blacks?
Sí. Sempre són favorits perquè tenen els millors jugadors. Crec que enguany però no són tan favorits com fa quatre anys a Anglaterra.

Veus alguna selecció que li pugui fer ombra?
Anglaterra està molt forta. Gal·les també, encara que sigui un equip més petit. Sud-àfrica també pot fer mal. Jo crec que Nova Zelanda acabarà guanyant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.