Un intens Rugby Sant Cugat dona la cara però acaba caient a domicili contra el Poble Nou

Els blau-i-negres han perdut per 31 a 21 en un partit marcat per l'expulsió de Macmanus

Imatge d'arxiu. / Autor: Cugat Mèdia.

El primer equip masculí del Rugby Sant Cugat ha perdut (31-21) al camp del Club Natació Poble Nou en un partit intens corresponent a la jornada 14 del grup B de la Divisió d'Honor B. Els blau-i-negres han oposat resistència davant un rival superior que ha hagut d'esforçar-se de valent per superar-los. La fragilitat defensiva de la segona meitat ha condemnat els homes de Manu Cantineli, que encadenen tres derrotes consecutives i se situen antepenúltims a la classificació. L'expulsió de Noel Macmanus i el joc brut han marcat el partit.

El partit ha començat de la pitjor manera possible per als santcugatencs. Un assaig de càstig concedit al primer minut de joc ha regalat set punts al Poble Nou, però la reacció d'Albert Grima i la posterior transformació d'Eric Abellán han aconseguit neutralitzar el desavantatge en qüestió de dos minuts. Tot i això, el Poble Nou ha seguit dominant els primers compassos de joc, i ha trencat l'empat al minut 8 amb un assaig i una transformació.

A partir d'aquí, el joc s'ha endurit i l'àrbitre ha intervingut per expulsar el santcugatenc Noel Macmanus després d'haver agredit un rival, i amonestar Josep Serres amb una targeta groga per joc brut. Després d'aquests minuts ravats i plens d'aturades, una melé propera als tres pals del Sant Cugat ha acabat amb un assaig de Nicolás Oharriz a menys de set minuts per al descans. Tots dos equips han marxat als vestidors amb un 19-7.

A la represa del partit, els homes de Manu Cantineli han incrementat la seva presència atacant al camp del Poble Nou, però el rocós entramat defensiu dels locals ha impedit que els blau-i-negres concretessin amb èxit les seves jugades. Però, al final, la insistència ha tingut premi. Una melé ha obert el camí perquè el blau-i-negre Joel Moraira signés un assaig al minut 55 i perquè Abellán transformés a la jugada següent.

El Sant Cugat ha aconseguit retallar diferències fins a situar-se a només cinc punts del Poble Nou, però el conjunt barceloní s'ha encarregat d'esvair ràpidament qualsevol opció de remuntada. Dos assaigs fugaços de Gabriel Nogales, que ha superat en velocitat a la defensa blau-i-negre, i una transformació d'Hernán Cerdà han situat el 31-14 al marcador. Cinc minuts de fragilitat defensiva han decantat definitivament el matx a favor del Poble Nou.

Malgrat tot, els santcugatencs no han abaixat els braços i han seguit insistint en atac. A les acaballes del partit, els blau-i-negres han aconseguit maquillar el marcador amb un assaig i una transformació que han suposat el definitiu 31-21. Amb aquest resultat, el Sant Cugat suma tres derrotes consecutives i s'enquista a la part baixa de la classificació, situant-se en desena posició amb 15 punts. La setmana que ve tindrà una bona oportunitat per canviar aquesta dinàmica amb la visita a casa del Rugbi Múrcia, que ha perdut tots els partits i és el cuer de la categoria.

L'entrenador del Rugby Sant Cugat, Manu Canteli, ha posat en valor el treball de l'equip i ha afirmat que, tot i 'juguar 70 minuts amb un home menys', l'expuslió 'quasi no s'ha notat perquè els jugadors han doblat els seus esforços'.

Manu Canteli

Tot i jugar 70 minuts amb un home menys, no ho hem notat perquè els jugadors han doblat els seus esforços.