El Rugby Sant Cugat femení inicia amb derrota la Lliga Iberdrola al camp del CRAT de la Corunya

Tot i el marcador final, les santcugatenques han plantat cara davant un rival directe


  • Comparteix:

El Rugby Sant Cugat ha caigut derrotat en la primera jornada de competició / Foto: Martí Sierra

El Rugby Sant Cugat ha caigut derrotat en la primera jornada de competició / Foto: Martí Sierra

El primer equip femení del Rugby Sant Cugat ha perdut clarament (47-15) contra el Crat de la Corunya en el partit corresponent a la primera jornada de la Lliga Iberdrola. Les santcugatenques han competit de tu a tu davant d'un rival directe, però no han estat capaces d'estrenar el curs a la màxima categoria estatal puntuant. Tot i l'àmplia diferència en el marcador final, el conjunt entrenat per Albert Casorrán, ha arribat a dominar el matx durant petits trams de la primera meitat.

Amb el xiulet inicial, tots dos conjunts han intentat portar la iniciativa ofensiva, fet que ha provocat que el matx fos més igualat del que estava previst. Amb el pas dels minuts, les locals s'han anat trobant més còmodes sobre la gespa i, encara en els primers compassos del matx, han estat les primeres a obrir el marcador gràcies a l'assaig, i posterior transformació, d'Alejandra Fernández (7-0).

Tot i l'embranzida de les corunyeses, el Rugby Sant Cugat no s'ha arronsat i ha pogut retallar distàncies per mitjà de Carla Arca al minut sis de partit (7-5). A partir d'aquest moment, l'intercanvi de cops ha estat pràcticament constant i les puntuacions per part de tots dos conjunts ha estat la tònica predominant. El Crat ha tornat a sumar a través de la internacional neerlandesa Quen Makkinga (12-5) i, tot seguit, ha ampliat la diferència amb la transformació, un cop més, d'Alejandra Fernández (14-5). Instants després, les noies d'Albert Casorrán han tornat a escurçar les distàncies gràcies a l'assaig de Maria Soriano (14-10), però han pagat molt car la falta d'encert a l'hora de transformar els cops de càstig posteriors.

Abans del pas pels vestidors, les locals encara han tornat a puntuar per partida doble, fet que dificultava, i de quina manera, les opcions de les santcugatenques de marxar de la Corunya amb un triomf (28-10).

A la represa, les noies d'Albert Casorrán, que han detectat els punts febles del Crat, han continuat atacant i han aconseguit un assaig per mitjà de Mireia Garcia (28-15), però Cristina Garcia no ha estat capaç de transformar el cop de càstig posterior, fet que dificultava encara més una possible remuntada santcugatenca. Ara bé, les santcugatenques, encara bolcades a l'atac, han comès un error defensiu que ha permès que el combinat de la Corunya agafès aire convertint, instants més tard, un assaig obra de Quen Makkinga, que ha estat una figura fonamental per a les locals (35-15).

Als instants finals del matx, tots dos conjunts han efectuat rotacions i el ritma ha baixat considerablement, fet que el Crat ha aprofitat per acabar de sentenciar amb els assajos de Judith Hernández i de Cecilia Huarte (47-15).

En la pròxima jornada, les blau-i-negres rebran el Club Rugby Majadahonda, que la temporada passada va acabar la lliga ocupant la primera posició de la classificació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.