El Rugby Sant Cugat femení, de moment, es queda sense jugar el play-off pel títol

La Federació Espanyola ha determinat que l'Eibar jugui les semifinals, tot esperant la resolució del Tribunal Administratiu de l'Esport


  • Comparteix:

El Rugby Sant Cugat, pendent de la resolució del TAD / Foto: Roger Menes

El Rugby Sant Cugat, pendent de la resolució del TAD / Foto: Roger Menes

La Federació Espanyola de Rugbi ha decidit, amb el vistiplau del Sevilla, el Salvador, el Majadahona, l'Eibar i el Rugby Sant Cugat, que el club santcugatenc es quedi sense jugar les semifinals pel títol de lliga en espera de la resolució del Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD). La quarta plaça dona dret a jugar les semifinals i, de moment, serà l'Eibar qui ocupi aquesta plaça i jugui davant el Sevilla, primer classificat de la lliga regular. En cas que el TAD doni la raó al conjunt santcugatenc sobre una alineació indeguda feta per l'Eibar en el partit davant el Sant Cugat seria el Rugby Sant Cugat qui jugaria les semifinals davant el conjunt andalús. Segons ha pogut saber Cugat Mèdia, la resolució del TAD arribarà divendres de la setmana que ve i quan ja s'haurà jugat el matx entre el Sevilla i l'Eibar.

Acord tancat entre totes les parts

El serial per saber qui ocupa la quarta plaça de la Lliga Iberdrola i, per tant, qui jugaria una de les dues semifinals pel títol continua, tot i que ara mateix s'ha pres una decisió acordada per totes les parts implicades. Una reunió telemàtica entre Sevilla, Majadahonda, Salvador, Eibar, Sant Cugat i el president, dos vicepresidents i el secretari general de la Federació Espanyola de Rugbi han acordat:

  • Els implicats no formularan cap recurs contra la resolució del TAD ni reclamaran quantitat o dret algun derivat de les conseqüències esportives i econòmiques de la decisió presa entre tots
  • Que aquest cap de setmana serà l'Eibar qui jugui les semifinals al camp del Sevilla, però si la resolució del TAD, arriba abans d'aquest divendres i és favorable al Rugby Sant Cugat, seran les santcugatenques qui jugaran les semifinals
  • Si la resolució del TAD arriba després de divendres, si dona la raó a l'Eibar donarà validesa al partit jugat aquest cap de setmana. Si la resolució dona la raó al Sant Cugat, es jugarà el partit entre santcuagtenques i sevillanes el cap de setmana del 29 i 30 d'abril


  • D'on neix aquest conflicte

    La problemàtica neix en el partit de la jornada 10 disputat el 29 de gener a la Guinardera entre el Rugby Sant Cugat i l'Eibar. El matx finalitza amb triomf (12-27) per a les basques, però el Sant Cugat impugna el partit per alineació indeguda d'una jugadora argentina que té llicència F, de formació i possibilitat d'anar convocada amb la selecció espanyola, i en aquest cas no compleix els requisits per disposar d'aquesta categoria federativa.

    El Comitè de Disciplina de la Federació Espanyola de Rugbi determina que aquesta jugadora no hauria de disposar de llicència F, però que no veu mala fe amb l'Eibar i li treu la llicència F a partir del partit que juga davant Sant Cugat. Per tant, l'òrgan disciplinari resol que no hi ha alineació indeguda.

    El Rugby Sant Cugat alega la resolució al Comitè d'Apel·lació i aquest òrgan determina que aquesta jugadora mai hauria d'haver tingut llicència F i accepta l'alineació indeguda de les basques. Després d'aquesta resolució, l'Eibar fa un recurs al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) on vol que es quedi sense efecte la sanció, que es tregui la sanció cautelar, que se suspengui la lliga i que es retorni la llicència F a la jugadora.

    El TAD respon que no té competències per aturar la lliga ni retornar la llicència F a la jugadora. El que sí determina és que cautelarment deixa sense efecte la sanció a l'Eibar i per tant s'ha de jugar la competició amb el triomf de l'Eibar davant el Sant Cugat que el permet ser quart i jugar les semifinals.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.