En marxa la licitació per a l'homologació del camp de rugbi de la Guinardera

El Club Rugby Sant Cugat espera que les obres estiguin enllestides per a l'inici de la temporada vinent


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del camp de rugbi de la Guinardera / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu del camp de rugbi de la Guinardera / Foto: Localpres

La licitació dels treballs per homologar el camp de rugbi de la ZEM de la Guinardena ja està oberta. Actualment, aquest equipament no compleix amb els requisits mínims exigits per competir a Lliga Iberdrola, màxima categoria de rugbi estatal. Tot plegat ha estat una reivindicació per part del Club Rugby Sant Cugat i ara l'Ajuntament ha obert el concurs, després que el ple municipal de maig donés llum verda a una modificació pressupostària de 650.000 euros que permetran pagar aquest treballs (xifrats al projecte en 577.814 euros), que des de l'entitat confien que es posin en marxa aquest estiu i estiguin enllestits de cara a l'inici de la temporada 2023-24.

"Feia anys que no complíem amb la normativa establerta per la Federació Espanyola de Rugbi i això podia portar-nos a haver de jugar com a local en altres complexos esportius", ha recalcat el president del Club Rugby Sant Cugat, Miguel Pelayo. En aquesta línia, Pelayo ha destacat la sinergia amb la Federació, que "en tot moment els ha donat les indicacions necessàries" per fer un pas endavant en termes d'adequació de la infraestructura, la qual acull partits de la màxima categoria de rugbi del territori estatal.

Malgrat això, des de club són conscients que arran dels possibles canvis en el govern que es puguin produir a l'Ajuntament, els terminis podrien variar. Així, ja treballen amb possibles alternatives, que contemplen jugar com a local a altres complexos esportius fora de la ciutat.

Pel que fa a l'adequació del camp principal, calen altres modificacions, com la millora de les banquetes. Ara, però, la Federació Espanyola només exigeix el canvi de gespa per "garantir el correcte desenvolupament del joc".

En el plec de condicions de la licitació, es posa en valor que les empreses que s'hi presentin tinguin en consideració la sostenibilitat. Pelayo ha apuntat que el projecte fa una aposta "per una gespa tecnològica i ecològica feta, principalment, amb components naturals com el blat de moro".


Miguel Pueyo

Donem les gràcies a l'Ajuntament, perquè no era fàcil, però, finalment, s'han acabat posant les piles en aquest sentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.