Primer enfrontament català en una final de la Divisió d'Honor B


  • Comparteix:

CR Sant Cugat-FC Barcelona, el primer duel català per ascendir a Divisió d'Honor

CR Sant Cugat-FC Barcelona, el primer duel català per ascendir a Divisió d'Honor

El partit entre Club Rugby Sant Cugat i FC Barcelona serà la primera final catalana de la Divisió d'Honor B. Des de la seva creació la temporada 1998-99, la categoria de plata del rugbi estatal ha comptat amb una final basca, tres amb equips de Madrid i una amb equips de la Comunitat Valenciana. Durant aquestes temporades només RC L'Hospitalet i l'USAP Barcelona han aconseguit ascendir.

Sant Cugat i Barça ja han fet història. Tots dos equips protagonitzaran la primera final entre equips catalans, el que suposa que la temporada que ve hi haurà, com a mínim, dos equips de Catalunya a la Divisió d'Honor. Un fet que no es donava des de la temporada 2007-08, última en què precisament l'equip blaugrana, llavors anomenat USAP Barcelona, va acompanyar la Santboiana a la màxima competició del rugbi estatal.

Malgrat que a nivell català no s'havia donat mai un cas així, la final ha estat en tres ocasions entre equips de Madrid, dues d'elles protagonitzades pel duel CRC Madrid-Complutense. Al curs 2002-03 la final va parlar basc, amb el duel Getxo-Bera Bera, mentre que a la temporada 2007-08 el títol es va decidir entre el CR La Vila i Les Abelles valencians.

En cas que el Rugby Sant Cugat guanyi i ascendeixi, serà l'11è equip català que militi a Divisió d'Honor. Abans del club santcugatenc, Santboiana i el mateix Barça, CN Barcelona, BUC, RC Cornellà, CN Montjuïc, CD Universitari, RC L'Hospitalet, CN Poble Nou i GEiEG han estat a l'elit del rugbi estatal. Si els de Justícia perden tindran una segona i última opció en una eliminatòria contra el Vigo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.