Sant Cugat es consolida com a escenari internacional dels balls de saló


  • Comparteix:

Sant Cugat es reafirma com a escenari internacional dels balls de saló amb la 18a edició del Torneig Ciutat de Sant Cugat. La competició, que ha donat el tret de sortida aquest dissabte, ha comptat amb la participació de més de 200 parelles d'arreu d'Europa, de les quals tres formen part de l'Escola de Ball de la ciutat. Les parelles santcugatenques formades per Manuel Ramírez i Júlia López, i Dani Curto i Mònica Guirau han obtingut la segona posició en la modalitat sènior i professional de balls llatins, respectivament.

Al llarg de tot el dia, parelles de 10 països diferents han dansat a la pista del PAV-3 de la rambla del Celler, que ha acollit ballarins d'entre 17 i 60 anys. Els moviments ràpids i precisos de la samba, el txa-txa-txa, la rumba i el pasdoble s'han intercalat amb l'elegància dels valsos i els tangos en una competició que ha consolidat Sant Cugat com a cita indispensable dels balls de saló.

Així ho ha dit el director de la competició, Alfons Gallés.

Alfons Gallés

Moltes parelles tenen Sant Cugat al seu calendari. És un entorn ideal per a la competició.



Cinc parelles de l'Escola de Ball local han estat les encarregades de representar Sant Cugat en la competició, que és per als ballarins una oportunitat per lluir-se davant un jurat internacional.

Alguns dels ballarins han explicat què suposa per a ells participar en aquesta competició internacional.

Ballarins

És un fet molt important perquè ballem a la nostra ciutat. / És un acte molt especial, un dels més importants d'Espanya.


En la modalitat sènior de balls llatins, la parella santcugatenca formada per Manuel Ramírez i Julia López ha quedat en segona posició. Pel què fa als ballarins Dani Curto i Mònica Guirau, que ballen en la categoria professional, han obtingut la segona posició en la modalitat de balls llatins i la quarta en la modalitat de balls estàndar.

La 18a edició del torneig segueix aquest diumenge amb la competició nacional, on participaran més de 400 parelles d'entre les quals n'hi ha 10 que són de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.