El Volei Sant Cugat cau a la pista de l'IBSA Gran Canaria amb polèmica arbitral

Carla Moreira ha debutat aquesta jornada / Font: Rfebv.com

El DSV-Club Voleibol Sant Cugat perd a domicili davant l'IBSA Gran Canaria (3-0) amb un final protagonitzat per la polèmica arbitral. Al desenllaç de l'últim set, els col·legiats han sancionat les santcugatenques per no haver fet correctament la rotació, un error que el Volei Sant Cugat assegura que ha arribat arran d'una 'negligència' de l'àrbitre de taula del partit. Segons les santcugatenques, l'àrbitre ha rectificat en l'acta informàtica un marcador mal anotat, fet que ha provocat la confusió en la rotació. Els àrbitres han atribuït al Volei Sant Cugat aquest error, i li ha tret punts. L'entitat vermell-i-negra presentarà una queixa i un recurs a la Federació.

Les santcugatenques han començat el partit un punt erràtiques i no han tingut cap opció d'endur-se el primer set. L'equip canari ha dominat el primer temps amb avantatges còmodes i se l'ha adjudicat per un clar 25-18. Al segon set, el Club Voleibol Sant Cugat ha sortit disposat a plantar cara i ha aconseguit situar-se per davant al marcador durant bona part del període, amb marges de fins a quatre punts. El tram final del segon set ha estat molt competit, amb alternatives per als dos conjunts. Amb empat a 23, les de Rafa Ruiz han fallat en el moment decisiu i han acabat cedint per 25 a 23.

El tercer set ha començat amb una dinàmica molt similar al primer amb un IBSA Gran Canaria que ha imposat en tot moment la seva superioritat física. Quan semblava que el partit s'acabaria sense més història, amb una derrota clara per al Club Voleibol Sant Cugat, les vermell-i-negres han tret un cop més l'orgull i han aconseguit remuntar fins a situar el 22-24 al marcardor, però en aquella fase del partit és quan han arribat tots els malentesos. Carla Moreira, que debutava, ha errat un una servei i els àrbitres s'han adonat que la rotació del Volei Sant Cugat era incorrecta.

En aquell moment, des de la banqueta santcugatenca s'ha advertit que això venia provocat per l'error en el sistema informàtic de l'àrbitre de taula, però els col·legiats no ho han interpretat així, s'ha atorgat l'error al Volei Sant Cugat i han donat els punts de les jugades en què servia Moreira al Gran Canaria, passant del 22 a 24 a un 23 a 21. Ha estat un resultat que les locals han acabat sentenciant per tancar el partit.

L'entrenador de les santcugatenques, Rafa Ruiz, ha reconegut els errors de les seves jugadores i no ha volgut justificar la derrota amb aquesta situació, però s'ha mostrat molt crític amb el paper dels àrbitres. De fet, ha anunciat que el club presentarà una queixa.

Rafa Ruiz

En cap cas, ho han volgut revisar. Ha estat una negligència arbitral. Recorrerem, però ja et puc anticipar que no passarà res.

El DSV-Club Voleibol Sant Cugat descansa la propera jornada i tornarà a la competició diumenge 13 de novembre, amb la visita a la pista del Voley Playa Madrid.