El Volei Sant Cugat descendeix de la Lliga Iberdrola

La Federació Espanyola de Voleibol ha decidit que l'equip santcugatenc perdi la categoria després d'una reunió amb tots els clubs


  • Comparteix:

Les jugadores del Volei Sant Cugat en un partit d'aquesta temporada / Foto: Cugat Mèdia

Les jugadores del Volei Sant Cugat en un partit d'aquesta temporada / Foto: Cugat Mèdia

El Volei Sant Cugat no jugarà la temporada que ve a la Lliga Iberdrola. Després d'una reunió aquest dijous de la comissió delegada amb tots els clubs, la Federació Espanyola de Voleibol ha decidit mantenir els descensos i fer perdre al conjunt santcugatenc la màxima categoria del voleibol estatal. Tot i trobar-se a només un punt de la salvació a manca de dues jornades en el moment en què es va suspendre la competició per la crisi del coronavirus, l'equip vermell-i-negre haurà de jugar el curs que ve a Superlliga Femenina 2.

Així, la federació ha optat per mantenir una lliga de 12 equips. Aquesta decisió contrasta amb la presa amb la Superlliga Masculina, en la qual no hi haurà descensos i comptarà amb 14 equips. L'entrenador del Volei Sant Cugat, Rafa Ruiz, ha lamentat la decisió i ha carregat contra la federació. 'Estem molt defraudats amb el sistema. La federació no ha intentat ajudar-nos en cap cas. Ens sentim defraudats per tots els clubs de la Lliga Iberdrola, ja que tots ells han recolzat el descens del nostre equip'.

Ruiz també ha fet èmfasi en la desigualtat entre la lliga masculina i la femenina. 'És vergonyosa la desigualtat en les decisions de la federació. Han decidit que els nois competeixen d'una manera i les noies d'una altra'. En aquest sentit, l'entrenador del Volei Sant Cugat ha explicat que, mentre en la lliga masculina tots els clubs han pres la decisió unànime d'evitar els descensos, a la Lliga Ibderdrola no ha estat així.

De les sis categories que depenen directament de la Federació Espanyola de Voleibol, només hi ha hagut descensos en la Lliga Iberdrola. Per tant, els únics equips que baixen de categoria són el Barça, que ja estava matemàticament descendit, i el Volei Sant Cugat. Aquest fet ha provocat que equips d'altres categories que ja no tenien opcions de mantenir-se finalment hagin aconseguit la permanència, i que el conjunt santcugatenc, amb opcions matemàtiques de salvar-se, hagi de dir adéu a la màxima competició del voleibol estatal.

Fonts del club han explicat a Cugat Mèdia que aquest dissabte decidiran en una junta quines mesures prendre per recórrer una decisió que consideren 'injusta'.




Rafa Ruiz

Ens sentim defraudats per la totalitat dels clubs de la Lliga Iberdrola. No hi ha valors, només hi ha egoïsme. Ens sentim molt defraudats per com s'ha comportat la federació i els clubs de la lliga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.