Obtenir una plaça a la primera al grau de Formació Professional (FP) que es vol estudiar és cada vegada més difícil. La xifra d’estudiants que al setembre encara no tenen plaça, tot i haver marcat fins a 10 opcions, puja fins als 31.400 alumnes arreu de Catalunya. És una situació que afecta també de manera […]
El restaurant Rosetó, l’espai gastronòmic del grau de Cuina i Gastronomia de l’Institut FP Sant Cugat, ja disposa d’unes instal·lacions remodelades. Les obres de millora de l’espai ja han finalitzat la primera fase, impulsada per la Conselleria d’Educació amb un pressupost de 600.000 euros. Tot plegat serveix per materialitzar una formació professional “connectada amb la […]
Els alumnes del grau superior de cuina de l’Institut FP Sant Cugat participen aquesta setmana al Fòrum Gastronòmic que se celebra a Barcelona. Els estudiants han cuinat un consomé de verdures i una terrina de xai amb canelons de pasta de carbassa i amanida de varec -un tipus d’alga-. Tot plegat, amb productes de proximitat […]
L’Institut FP de Sant Cugat és un dels 19 centres del territori català que té barreres arquitectòniques, les quals generen una gran dificultat d’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. El centre es va construir fa 40 anys i encara no s’ha adaptat. L’Institut FP té tres edificis i tots tenen obstacles com graons […]
La formació professional es caracteritza per ser molt pràctica, ja que s’organitza al voltant de les necessitats dels sectors professionals que formen part del territori econòmic, comercial, de serveis i industrial d’un municipi, comarca o àmbit geogràfic determinat. Per aconseguir que la formació sigui el més pràctica possible, a part de conèixer molt bé l’entorn […]

