El santcugatenc Àngel Máñez fa set anys que presideix el Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna (GMP), després d’haver ocupat el càrrec de vicepresident durant els sis anys anteriors. Juntament amb el seu germà, representa la tercera generació familiar dedicada al món del peix fresc. Máñez alerta que els canvis d’hàbit […]
La primavera és temps de peix blau com la sardina, el seitó o l’emperador, però també de peix blanc com el lluç o el bacallà. També és un bon moment per al marisc, no així per la closca, excepte el musclo del Delta. Jordi Prat, peixater de Foc de Gel (Mercat Torreblanca) repassa al ‘Connectats’ […]
L’estiu ja és aquí i les barbacoes són la gran excusa per reunir-nos amb amics i familiars a l’aire lliure. Per fer-ho més original, enlloc de carn, també es pot posar peix a la graella. La parada Foc de Gel del Mercat de Torreblanca fa una selecció dels peixos més òptims per posar sobre les […]
És possible rebre el peix a casa. Algunes peixateries del municipi compten amb servei a domicili. Notícia actualitzada a data de 30/12/2020 Fish Market La peixateria Fish Market, del Mercat de Volpelleres, fa enviaments a domicili de peix i marisc fresc. La botiga admet les comandes per telèfon al 678 862 757 / 605 296 […]
Ràdio Sant Cugat emet durant aquest temps de confinament ‘L’hora dels contes’, un programa de contes i música infantil, cortesia de Discmedi, amb contes del programa ‘El llindar dels somnis’ de Ràdio Tàrrega. El programa s’emet al 91.5 de la FM de dotze a una del migdia de dilluns a divendres. També es pot escoltar […]
Ràdio Sant Cugat emet des d’aquest dilluns ‘L’hora dels contes’, un programa de contes i música infantil, cortesia de Discmedi, amb contes del programa ‘El llindar dels somnis’ de Ràdio Tàrrega. El programa s’emet al 91.5 de la FM de dotze a una del migdia de dilluns a divendres. També es pot escoltar en directe […]
El dolor muscular el dia després de fer exercici no són agulletes. Aquesta paraula es fa servir per anomenar un peix dels signàtids, que no es menja però que sovint es pesca accidentalment en alta mar. Aquesta és una de les curiositats que Mar Oñate i Albert Masià, del Servei Local de Català (SLC) han […]

