En el capítol 5, descobreix la pizza de xocolata típica del Brasil, amb el Joaquim i viatge fins a Mèxic amb els tacos mexicans que ens proposa l’Imanol. L’Ariel ens explica com es fa el gallo pinto, un plat típic de Costa Rica. El Fabián ens proposa la recepta de Chicken Wings dels Estats Units. […]
En el capítol 4 de ‘Plats del món’ viatgem a l’Argentina per descobrir l’empanada, amb l’Axel, i el rostit, amb el Felipe; i l’Álvaro ens explica la sopa paraguaia. I de l’Amèrica del Sud marxem a Alemanya, amb el Nacho i els bratwursts. El curs 2023-2024 l’aula d’acollida de La Farga Sant Cugat ha tingut […]
En el capítol 3 de ‘Plats del món’, descobreix la raclette suïssa que ens explica el Noé, La freishoada brasilenya que ens porta el Joao, el ternasco d’Aragó amb el Nacho i per últim el Max també ens parla del seu país. El curs 2023-2024 l’aula d’acollida de La Farga Sant Cugat ha tingut 34 […]
Descobreix el Pelmeni d’Ucraïna que ens explica el Mark. L’Artur ens recomana un plat típic del seu país Letònia, el Auksa zupa. El Yaro ens detalla la recepta del Borch, plat tradicional de Rússia, el seu país d’origen. El Leonti va venir a Sant Cugat fa dos anys des d’Ucraïna. Ens traslladem a Mèxic amb […]
Cugat Mèdia col·labora amb l’aula d’acollida del col·legi La Farga elaborant un programa de ràdio on els alumnes expliquen receptes dels seus països d’origen. L’aula d’acollida de La Farga és un espai que acull alumnes estrangers nouvinguts, i els dona suport en l’aprenentatge del català i la integració a la ciutat. En aquest curs 2023-2024, […]
En el primer capítol del nou programa de Ràdio Sant Cugat, ‘Plats del món’, s’explica que és i com es fa el ‘paska’, un pa ucrainès que ens recomana en Mykola. El Gleb, per la seva banda, explica com es fan els ‘pelmeni’ russos. El Vlad va venir des de Biolorrussia fa set mesos i […]
L’escriptora florestana Mi Ponte ha presentat aquest dissabte a l’espai Manel de la Floresta el llibre ‘Quesos Veganos’, una guia i un receptari d’alimentació saludable per gaudir d’una vida sense productes làctics. Xana Calao és la fotògrafa de les diferents il·lustracions i la publicació ha tingut la coedició de la santcugatenca Pol·len Edicions i d’Alquimia […]
La gastronomia i els àpats són un dels segells de les festes nadalenques. La xef i propietària del restaurant Brau, María Espín, proposa pas a pas una recepta per fer a casa i innovar en el menú tradicional d’aquests dies. Es tracta d’un caneló de rostit tradicional fet amb escudella d’au i trompetes de la […]
Iniciatives solidàries i amb la gastronomia de protagonista també neixen a Sant Cugat. La Colla de l’allioli ha engegat a través de les xarxes socials una proposta per engrescar la ciutadania a encendre els focs i mostrar la seva recepta més original. Les receptes que rebin es compartiran a Instagram i la que obtingui més […]
La botiga Ametller Origen, que durant aquests dies també està oferint els seus productes online, llança una proposta a la seva pàgina web: un calendari quinzenal per mantenir una rutina durant el confinament. Receptes, manualitats per la canalla, reptes per mantenir-se actius. Tots els plats proposats segueixen la línia de la filosofia d’Ametller Orígen: el […]
Sopes i cremes són un recurs indispensable per afrontar el fred d’aquests dies. La cuinera Sílvia Soto ha centrat en aquests plats la secció d’aquesta setmana al ‘Sant Cugat a fons’. De propostes tan atractives i innovadores com un ‘ou poché’ amb sopa de pernil fins a d’altres més conservadores com una clàssica crema de […]
La col és una verdura amb moltes propietats, però cal posar-hi ganes per fer-la més atractiva per tots els paladars. La cuinera Sílvia Soto proposa tres receptes per afegir-hi alegria a uns ingredients bàsics en la cuina catalana. Trinxat, xips de kale i cous-cous de coliflor són les tres maneres de preparar-la que planteja l’autora […]

