Societat
L’Obrador de La Temerària ha obert les portes al públic gràcies a la prevenda de croquetes. La cooperativa gastronòmica, responsable de la taverna de Cal Temerari i del restaurant Cal Gausac, ha fet realitat el projecte mitjançant una campanya de venda de farcells de croquetes que els compradors podran bescanviar al llarg d’un any. Concretament, […]
Economia
El Mercat Vell recuperarà cinc parades amb punt de venda i degustació. Totes elles seran gestionades per l’empresa Grupo Killfish SL, propietària, entre d’altres, dels restaurants Can Gula, al Mercantic, i Garden Pizza, la qual cosa permetrà als comensals fer una única comanda des de la taula i a través del mòbil. Les obres de […]
Podcast
El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), situat a Valldoreix, compta amb una especialitat dedicada a la restauració de documents històrics, obres sobre paper i fotografies. Carme Balliu, coordinadora d’aquesta secció, ha explicat al magazín ‘Faves comptades’ la importància d’aquesta tasca i els reptes que afronten per preservar el patrimoni documental. Balliu […]
Societat
Els germans bessons Lucas i Víctor Velasco van deixar els estudis pels xurros. Amb només 21 anys i després d’una escapada a Madrid, on els xurros estan de moda permanentment, van decidir obrir Vaya Churrada, al passeig de Francesc Macià. Van demanar un préstec al banc amb l’aval dels seus pares i es van apuntar […]
Economia
La celebració del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona ha tingut un impacte directe en el gremi d’hosteleria de Sant Cugat. Els hotels locals han penjat el cartell de complet, amb una presència destacada de visitants internacionals i un augment significatiu dels preus de les habitacions. Els bars i restaurants també han augmentat el nombre […]
Societat
El Gremi de Restauradors de Sant Cugat ha posat el crit al cel per la decisió anunciada per l’alcalde, Josep Maria Vallès, de cobrar amb caràcter retroactiu la taxa per l’ocupació de la via pública amb les terrasses dels anys postpandèmia. L’antic govern, format per ERC, el PSC i la CUP, va deixar de cobrar […]
Cultura
“Moltes vegades es diu que els restauradors hem de tenir paciència, però no és així: el que hem de tenir és entusiasme”. Així s’ha expressat el coordinador de pintura sobre fusta del Centre de Restauració de Bens Mobles de Catalunya (CRBMC), Josep Paret, al magazín ‘Faves comptades’. L’especialista, que té més de 25 anys d’experiència […]
Societat
Fa tres anys i mig que un home amb 22 antecedents policials va destrossar la Creu del Terme del Monestir després d’enfilar-s’hi i que el monòlit cedís a causa del seu pes. Gràcies a un llarg procés de restauració al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), aquest divendres finalment la creu ha […]
Cultura
La “nova” Creu de Terme del Monestir de Sant Cugat quedarà restituïda al passeig de l’Hort de l’Abat-Jardins del Paga-li Joan aquest divendres. Aquest dilluns han començat els treballs per instal·lar el monument, tres anys després de l’acte vandàlic que va patir el 2021. Cada dia es col·locarà una part del fust original per coronar […]
Economia
La cadena de restaurants Abat obrirà pròximament un nou local a Sant Cugat, a la plaça d’Octavià, número 8. Aquest és el tercer establiment de la cadena, que va néixer el 2012 a Manresa i, posteriorment, es va instal·lar a Lleida. La carta, amb servei de cuina ininterromput, inclou opcions dolces i salades. Les patates […]
Societat
El restaurant Sankhu s’emporta el primer premi del públic de la Ruta de les Tapes de Sant Cugat. Amb una base de cruixent de plàtan fregit, guacamole, carn de costella de porc i acompanyada amb una salsa de barbacoa, bec de gall i salsa huancaína suau, ha estat escollida com la preferida del públic. Amb […]
Societat
Un pintxo amb formatge fresc i una anxova, un ‘patacón’ amb carn metxada, una llesca de pa amb butifarra i formatges. Són només tres de les 36 tapes que es poden tastar enguany a la Ruta de Tapes. La iniciativa ha tornat cinc anys després, quan la pandèmia la va interrompre, i ha fet que […]