Quan Sant Cugat era un poble de pocs milers de persones, el seu paisatge estava dominat per les vinyes. S’estenien fins a Sant Medir, en les terres de Collserola actualment ocupades per bosc. A mitjans del segle XIX, el poble es va especialitzar en el vi, i més de dues terceres parts de la població […]
Avui dia, la vinya té una presència residual al Vallès Occidental, però a finals del segle XIX era la comarca amb una major especialització vitivinícola per davant de l’Alt Penedès, el Bages i l’Anoia. Des de fa uns anys que diversos pagesos de Sant Cugat han optat per retornar als seus orígens i recuperar els […]
Situada al bell mig de Collserola, la masia de Can Bell, documentada des del segle XII i on hi viu la família Bell, com a mínim, des del segle XVI, és un dels pocs vestigis del Sant Cugat rural. En ple segle XXI, la família encara viu a la masia més antiga de Sant Cugat […]
La tradició vitivinícola de Sant Cugat podria tenir hereus. Dècades després de l’última explotació productiva de la ciutat, engolida pel creixement urbanístic i l’abandó de les feines del camp, alguns petits projectes plantegen recuperar el cultiu que va ser el sustent econòmic d’una població que vivia lligada a la vinya. Queda, això sí, molta feina […]
La tradició vitivinícola de Sant Cugat podria tenir hereus. Dècades després de l’última explotació productiva de la ciutat, engolida pel creixement urbanístic i l’abandó de les feines del camp, alguns petits projectes plantegen recuperar el cultiu que va ser el sustent econòmic d’una població que vivia lligada a la vinya. Queda, això sí, molta feina […]

